16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateFragii, arme naturale împotriva colesterolului

Fragii, arme naturale împotriva colesterolului

Fructele de pădure conţin substanţe antioxidante care previn îmbătrânirea. Fragii, în special, ajută la regenerarea ficatului şi scad nivelul de colesterol.

Fragii sunt plante perene de pădure apreciate pentru calităţile purificatoare. De la ei se folosesc în scopuri medicinale fructele şi frunzele. Perioada de recoltare se întinde din iunie până în octombrie.
Sucul din fructe este recomandat la tratarea unor disfuncţii ale ficatului cum ar fi hepatitele, ciroza hepatică, hepatitele cronice. Este bine ca sucul să fie consumat pe stomacul gol, trei ceşti pe zi. Sucul stimulează activitatea ficatului şi regenerarea celulelor ficatului.
Diabetul, guta, nivelul crescut al colesterolului şi arterioscleroza pot fi prevenite sau ameliorate, după 12 zile de cură cu fragi. Dacă este asociată şi o dietă vegetariană, efectul curei este remarcabil.
Aceeaşi cură are efecte şi în ameliorarea simptomelor reumatismului. Pe durata tratamentului se recomandă băi de soare sau expunerea la soare timp de o oră a zonelor afectate.
Dacă nu produce reacţii alergice, cura de fragi are un excelent efect în tratamentul bolilor de piele, precum acneea, dermatozele, psoriazisul, favorizând procesul de vindecare. Tratamentul are şi un efect secundar pozitiv, care constă în eliminarea toxinelor din organism prin urină, transpiraţie şi scaun.
Tranzitul intestinal poate fi reglat dacă îi consumăm înainte de fiecare masă. În caz de constipaţie cronică, fragii se mixează cu miere, iar la o jumătate de oră după ce sunt administrate se bea un pahar cu apă.
În infecţia cu oxiuri se recomandă să se consume 500 de grame de fragi dimineaţa şi nimic altceva până la prânz. Această dietă trebuie urmată timp de zece zile.
Cura de fragi este recomandată în timpul verii pentru că măreşte rezistenţa la temperaturile ridicate. Are un efect de răcorire şi stimulează sistemul nervos, acţionând împotriva oboselii şi asteniei care apar pe durata caniculei.
Fragii sunt un adevărat elixir care previne ridurile şi împrospătează tenul. O mască făcută din fructe zdrobite este eficientă pentru tratamentul tenului, având efect excelent chiar şi la persoanele cu tenul ridat.
Fragii sunt, de asemenea, un remediu excelent împotriva degerăturilor şi arsurilor. Pentru aceasta se foloseşte o mixtură, care se poate prepara pe întreaga perioadă a verii, din 250 g de frăguţe lăsate la macerat într-un litru de apă închisă ermetic într-un vas. Această mixtură poate fi folosită chiar şi de persoanele cu arsuri vechi.

Cura de fragi

200-300 de grame de fragi trebuie consumate pe stomacul gol, la patru ore după masă. Se recomandă consumarea celei mai mari părţi dimineaţa pentru că efectul de detoxifiere este mai puternic. Cura trebuie să dureze şapte-zece zile, timp în care se recomandă reducerea consumului de carne şi alimentelor cu aditivi alimentari sintetici.

Suc

Sucul de fragi se prepară din 200 de grame de fructe care sunt strivite mai întâi cu o furculiţă până când devin o pastă. Lichidul se filtrează şi se bea imediat îndulcit cu cinci grame de zahăr, înainte de fiecare masă, pe stomacul gol. Se recomandă o ceaşcă pentru adulţi şi o jumătate de ceaşcă pentru copii.

Ceai

Ceaiul de fragi se obţine din fructe şi frunze, care au fost lăsate mai întâi să se usuce într-un loc uscat şi ferit de razele soarelui. Se prepară prin fierberea unei linguri de fructe şi frunze timp de 20 de minute într-o ceaşcă de apă. Se consumă două-trei ceşti pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII