16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateMituri despre căderea părului

Mituri despre căderea părului

Mulţi bărbaţi folosesc produse pentru stoparea căderii părului. Multe dintre acestea promit minuni, cum ar fi regenerarea părului pe un scalp fără nici un fir de păr. În realitate, trebuie arătată reticenţă faţă de astfel de oferte, care nu fac altceva decât să golească buzunarele credulilor. Pentru că rădăcina firului de păr odată distrusă este foarte greu de reparat, iar produsele care dau rezultate au, de regulă, şi efecte secundare, cum ar fi scăderea libidoului.
În afara produselor care promit efecte miraculoase mai există în circulaţie o serie de mituri legate de căderea părului. Iată câteva dintre acestea:

1. Sexul favorizează creşterea părului.
Fals. Unii bărbaţi chelesc din cauza concentraţiei mari de testosteron. Acelaşi hormon este responsabil de potenţă. În antichitate, bărbaţii care doreau să aibă păr se castrau. Corectarea problemei prin tratament poate duce la stoparea căderii părului. Există însă riscul ca tratamentul să ducă şi la probleme sexuale, scăderea libidoului fiind una dintre aceste consecinţe.

2. Cura de vitamine ajută la creşterea părului.
Nu întotdeauna. În unele situaţii, vitaminele pot să facă mai mult rău. Este cazul vitaminei A, care, dacă este folosită în exces, poate avea ca efect căderea părului.

3. Căciula sau şapca favorizează apariţia cheliei.
Fals. Obiectele vestimentare nu pot să exercite o presiune atât de mare asupra scalpului, încât să împiedice circulaţia sângelui.

4. Dacă este tuns, părul creşte mai des.
Fals. Poţi să tunzi părul de câte ori vrei, nu se va observa nici o diferenţă în ritmul de creştere sau în calitatea firului de păr.

5. Dacă este pieptănat, părul creşte mai repede.
Fals. Prin pieptănare, se exercită un uşor masaj asupra scalpului, care ar putea avea cel mult efecte relaxante. Pentru stimularea creşterii părului este nevoie de mai mult.

6. Foehnul deteriorează părul favorizând apariţia cheliei.
Este parţial adevărat. Aerul cald degradează firul de păr care se va rupe mult mai uşor. Nu afectează însă rădăcina. Deci, firul de păr va creşte la loc.

7. Fixativul şi gelul distrug părul.
Fals. Este posibil să se modifice pH-ul părului dacă sunt folosite în exces aceste produse cosmetice, care nu afectează însă rădăcina.

8. Steroizii nu strică părul.
Fals. Nu este recomandată folosirea suplimentelor pe bază de steroizi persoanelor care îşi modelează musculatura la sală. În mod sigur se vor produce dezechilibre hormonale care vor duce la căderea părului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU