16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateGripa te tintuieste la pat

Gripa te tintuieste la pat

Spre deosebire de viroze, gripa este cauzata de un singur virus gripal. Problema cu acest virus, „schimbator la infatisare“, este ca are mai multe tulpini, care sufera mutatii minore de la un an la altul si mutatii majore o data la sapte ani.


Gripa este foarte periculoasa pentru copii, vârstnici, bolnavi cronic, mai ales daca este provocata de tulpini virulente. Complicatiile gripei seamana cu cele ale virozelor, dar sunt mult mai accentuate. Pot sa apara suprainfectii bacteriene, pneumonii, miocardita. Ca simptomatologie, specific gripei este debutul brusc, cu febra ridicata, frisoane, stare generala alterata, oboseala, dureri de cap, dureri musculare, tuse, dificultati respiratorii. Gripa este o infectie virala, pe când raceala simpla o poti duce pe picioare. Gripa este extrem de contagioasa si apare in cadrul unor epidemii sau pandemii (epidemii la scara planetara).


Preparatul homeopat, alternativa la vaccinarea antigripala


Spre deosebire de viroze, gripa poate fi prevenita prin vaccinare, aceasta fiind o masura care se aplica la nivel mondial, conform prevederilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. In fiecare an se elaboreaza alt vaccin in functie de tulpinile virale specifice sezonului respectiv. De aceea, virusul are aceeasi formula in toate statele lumii. Vaccinul este recomandat in special populatiei cu risc crescut de imbolnavire: copii, vârstnici, bolnavi cronic, cadre medicale.


Pe toata durata sezonului rece, din octombrie pâna in martie – aprilie, putem folosi si preparatele homeopatice pentru imunizare. Vaccinul homeopatic este o alternativa la vaccinarea clasica (alopata). Acesta se administreaza oral (doua – patru granule se pun pe limba o data la trei saptamâni de toti membrii familiei) si are un efect asemanator vaccinului antigripal obisnuit. Populatia poate beneficia de imunizare prin aceasta metoda, vaccinul homeopatic stimulând producerea de anticorpi la fel ca si vaccinul obisnuit.


Contractarea unei viroze depinde si de receptivitatea organismului. Pentru a reusi sa neutralizeze virusul cu care intra in contact sau pentru a lupta cu infectia, sistemul imunitar trebuie ajutat printr-o alimentatie echilibrata. Fructele si legumele proaspete ne asigura aportul necesar de vitamine si minerale.


In acelasi timp, dieta va mai include obligatoriu carne, lactate, oua, cereale integrale, intr-un cuvânt ea trebuie sa fie corecta si diversificata.


Dr. Mariana Pasarescu, medic primar sanatate publica


De ce preparatele homeopatice?


Remediile homeopatice nu determina efecte adverse fiind preparate naturale. Nu sunt toxice si se gasesc in majoritatea farmaciilor. Ele actioneaza prin stimularea tendintei naturale de vindecare a organismului. Un exemplu de preparat homeopat folosit pentru prevenirea gripei este Oscilococcinum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS