16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateAparatura moderna, un atu in recuperarea medicala privata

Aparatura moderna, un atu in recuperarea medicala privata

In timp ce spitalele de stat inca mai folosesc in recuperarea medicala dispozitive vechi de zeci de ani, voluminoase si care din când in când lasa arsuri pe piele, cabinetele private s-au dotat cu tot ce era mai bun pe piata. Aparatele de laserterapie si combinele de electroterapie de ultima generatie sunt din ce in ce mai cautate de bolnavi.


Practicarea recuperarii medicale in sistem privat este o alternativa viabila la sistemul de stat. In România, exista o scoala de recuperare bine cotata, iar munca de recuperare inseamna mai mult decât s-ar parea la prima vedere. Ea presupune o munca de echipa intre medicul recuperationist, kinetoterapeut, ergoterapeut, asistentul de fizioterapie si masor. Poate cel mai mare avantaj al unui cabinet particular, in opinia medicilor, il constituie insa aparatura moderna. Spre deosebire de vechile dispozitive medicale, de dimensiuni foarte mari – utilizate inca prin spitale -, aparatele de ultima generatie au eliminat pericolul producerii de arsuri pe suprafata pielii.


Terapia electrica poate vindeca enurezisul


Dintr-un cabinet modern nu ar trebui sa lipseasca o combina de electroterapie – aparat performant dotat cu computer care produce toate formele de curenti terapeutici: de galvanizare, curenti de joasa, inalta si medie tensiune, ultrasunete. In Craiova exista un singur astfel de aparat, la Policlinica SOLARIS, care foloseste aceasta forma de terapie, numita terapie electrica combinata, si este folosit cu rezultate foarte bune in diferite afectiuni.


„In ulcerul varicos, spre exemplu, dupa 15 sedinte de laser a 15 minute au fost cazuri in care ranile s-au cicatrizat. Rezultate foarte bune se pot obtine si in enurezis, o afectiune intâlnita frecvent la copii. Boala se manifesta prin urinari frecvente in timpul somnului. Prin tratament cu medicamente neuroleptice, copilul nu mai face pipi in pat, insa dupa intreruperea tratamentului, problema reapare. Cu lasero-terapie combinata cu acupunctura se poate obtine vindecarea bolnavului. Am avut si un caz mai grav, un tânar de 18 ani bolnav de enurezis, care a fost vindecat prin aceasta metoda. Acupunctura combinata cu stimulari pe musculatura neteda da rezultate si in megadolicolon, o afectiune care consta in dilatarea anormala a colonului, cu constipatie rebela“, sustine dr. Carmen Firan, medic specialist in recuperare, medicina fizica si balneologie.


Aplicatii cosmetice


Un alt dispozitiv important este combina de laser-terapie cu afisaj digital, folosita pentru diverse afectiuni ale pielii, inclusiv in cosmetica.


Acupunctura combinata cu masajul se poate folosi, de asemenea, in scop cosmetic, impotriva kilogramelor in plus si chiar a obezitatii. Electroterapia are, la rândul ei, aplicatii in cosmetica. De exemplu, la electrostimulari pe musculatura flasca, pentru slabit sau in acnee, cicatrice si vânatai. Impotriva picioarelor obosite se poate folosi un aparat cu vacuum pentru drenaj limfatic, un dispozitiv relativ recent introdus in cabinetele medicale craiovene.


Singurul inconvenient pentru craioveanul de rând l-ar putea constitui tarifele. Un tratament laser costa intre 100.000 de lei si 150.000 de lei, in functie de timpul de expunere si suprafata expusa, iar procedeele de electroterapie costa intre 50.000 de lei si 100.000 de lei. Daca te gândesti insa la avantaje, nimic nu este prea scump pentru propria sanatate.


Terapia enurezisului


Prin terapie electrica, folosind combina de electroterapie, se pot trata cu rezultate foarte bune sau chiar vindeca de multe ori cazurile de enurezis (urinarile involuntare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS