15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCEZ Distribuţie avertizează partidele

CEZ Distribuţie avertizează partidele

CEZ Distribuţie avertizează partidele politice din judeţul Olt asupra pericolului pe care îl reprezintă lipirea afişelor electorale în afara spaţiilor special amenajate. Este interzisă lipirea afişelor electorale în locuri precum stâlpii liniilor electrice aeriene, tablourile de distribuţie sau uşile de acces în posturile de transformare.

„Afişarea acestor mesaje electorale pe stâlpii liniilor electrice aeriene, tablourile de distribuţie sau uşile de acces în posturile de transformare este interzisă prin lege şi poate conduce la pericol de electrocutare", a declarat Ştefania Ispas, purtătoarea de cuvânt a CEZ.

Compania CEZ Distribuţie a transmis deja în acest sens adrese de informare Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Biroului Electoral Judeţean şi tuturor formaţiunilor politice din judeţul Olt, rezervându-şi dreptul de a se adresa organelor abilitate în cazul nerespectării acestor reglementări.

„Acoperirea inscripţiilor de avertizare «Pericol de electrocutare» poate periclita siguranţa persoanelor şi încalcă Legea Energiei Electrice nr. 13/2007, precum şi art. 480 din Codul Civil", a spus Ştefania Ispas.

Închirierea spaţiilor publicitare pe stâlpii de electricitate, proprietate a SC CEZ Distribuţie SA, se poate face doar pentru amplasarea bannerelor electorale şi doar prin contactarea personalului Grupului CEZ, în vederea stabilirii locaţiilor şi a formei de încheiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS