22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalEckstein demisionează din fruntea Comisiei juridice

Eckstein demisionează din fruntea Comisiei juridice

Senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs a anunţat ieri că demisionează din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice, pe motiv că nu ar avea susţinere din partea UDMR pentru reforma în justiţie, însă a precizat că nu va părăsi formaţiunea politică din care face parte.

Anunţul demisiei a fost făcut chiar în şedinţa Comisiilor Juridice reunite, în cadrul căreia s-a discutat despre Ordonanţa ANI. Principala disensiune s-a creat în jurul posibilităţii confiscării averii, printr-o decizie a instanţei, după ce inspectorul de integritate sesisează caracterul nejustificat al acesteia. Dezbaterile s-au axat pe cele două variante de lucru, adică „avere ilicită“, în varianta Comisiei pentru drepturile omului, condusă de senatorul UDMR Gyorgy Frunda, şi „avere nejustificată“, variantă cerută de guvern şi susţinută de Comisia juridică, mai ales de preşedintele acesteia, Peter Eckstein Kovacs.

Acesta şi-a anunţat demisia în momentul în care varianta „avere nejustificată“ a fost eliminată prin votul comisiilor reunite: „Am avut nenumărate discuţii în organizaţia pe care o reprezint şi am fost de părere că UDMR nu susţine suficient reforma justiţiei“.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS