19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA fost aprobat bugetul pe 2008

A fost aprobat bugetul pe 2008

Parlamentul a aprobat ieri proiectul Legii bugetului de stat pe 2008, cu 249 de voturi „pentru“ şi 93 „împotrivă“. De asemenea, legislativul a aprobat şi proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat, cu 342 de voturi favorabile.

Dezbaterile asupra bugetului din plenul Camerelor reunite au început marţi, încheindu-se ieri, după doar două zile de dezbateri, un termen nemaiîntâlnit până acum în România postdecembristă.

Printre noutăţile aduse de Legea bugetului în 2008 se numără majorarea salariilor profesorilor, acordarea de fonduri suplimentare pentru bursele elevilor, creşterea alocaţiei pentru copii, extinderea programului „cornul şi laptele“ până în clasa a VIII-a, preschimbarea tichetelor CFR ale pensionarilor în bani şi, în special, acordarea unor procente record de 3% pentru agricultură şi 6% pentru educaţie. Totodată, a crescut numărul locurilor subvenţionate de la buget pentru tratamentul balnear şi s-a fixat o sumă pentru indemnizaţia de însoţitor al persoanelor cu handicap. Cât priveşte bugetul asigurărilor sociale, singura modificare notabilă acceptată pe ultima sută de metri de aleşi a fost majorarea de la 0,7% la 1,03% a comisionului acordat Poştei Române pentru plata pensiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU