18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Misterele Terrei

Pe Terra există cu siguranţă multe locuri ciudate sau misterioase, iar site-ul www.travelsmart.it a încercat să realizeze o listă cu „reprezentantele“ lor cele mai de seamă

Cu siguranţă unul dintre cele mai interesante locuri de pe planetă este Insula Paştelui. Insula situată între Tahiti şi Chile îşi merită cu prisosinţă popularitatea datorită statuilor sale imense cu trăsături umane. Fiecare statuie măsoară peste 4 metri în înălţime, cântăreşte 14 tone şi a fost sculptată în rocă vulcanică de locuitorii de acum câteva secole ai insulei. Nici până în prezent, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să îşi dea seama cum a fost posibilă realizarea unor astfel de statui cu ajutorul unor tehnologii primitive. În legătură cu creaţia acestor statui există numeroase teorii, dintre acestea neputând lipsi, cum era de aşteptat, ipoteza conform căreia sculpturile ar fi fost realizate de extratereştri. Un alt loc fascinant şi plin de mistere este cu siguranţă Egiptul. Aflată în nordul Africii, această ţară are câteva zeci de piramide, situate pe cursul Nilului. Fiecare piramidă măsoară în jur de 100 de metri în înălţime şi este realizată cu blocuri de piatră de peste 100 de tone. Iar piramidele, în frunte cu „regina lor“, Piramida lui Keops, au fost dintotdeauna sursă de mituri şi legende. Blocurile de piatră sunt fixate atât de bine, încât este aproape imposibil să găsim o fisură. Piramidele au fost construite poziţionând blocurile de piatră unul peste celălalt, fiind fixate perfect fără utilizarea cimentului sau a altor materiale adezive. La fel ca şi în cazul Insulei Paştelui, şi aici avem de-a face cu cele mai fanteziste teorii despre modul de construcţie (inclusiv extratereştri), având în vedere că piramide precum cea a lui Keops ar fi imposibil de construit chiar şi cu ajutorul tehnologiilor moderne. La fel de multe teorii există în legătură cu construcţia ansamblului Stonehenge. Acesta este format din patru cercuri concentrice construite din pietre. Stonehenge este, probabil, cel mai important monument preistoric din Anglia. Până în prezent, nu se cunoaște exact când a fost construit sau de către cine. O teorie destul de cunoscută a avansat ipoteza că ar fi construit de druizi, o populație existentă în Anglia înainte de cucerirea romană. Însă, tehnicile arheologice moderne au demonstrat că Stonehenge a fost construit cu cel puțin 1000 de ani înaintea druizilor, în anul 2950 î.Hr, ajungând în anul 1600 î.Hr la forma pe care o cunoaștem azi.
 
Sunete ciudate

Din listă nu putea lipsi legendarul Triunghi al Bermudelor. Acesta este format din şapte insule principale şi 150 de insuliţe şi este cunoscut şi sub numele de „Triunghiul Diavolului“. Toate sistemele de navigaţie, chiar şi cele mai moderne, în această zonă prezintă erori de funcţionare; de multe ori, chiar şi comunicarea radio ridică probleme. Nimeni nu ştie care sunt motivele care au dus la producerea acestui fenomen şi nici cum poate fi soluţionată această problemă. China este şi ea o zonă preferată de amatorii de senzaţii tari. De exemplu, aici se află un deşert numit  Moguicheng sau „Oraşul Diavolului“. În această zonă, pot fi auzite sunete ciudate, a căror provenienţă este necunoscută. În zilele însorite, când vântul adie uşor, se pot auzi sunând milioane de clopote sau milioane de chitare, care cântă o melodie. Atunci când vremea nu este prielnică, sunetele se transformă în urlete de tigri sau de lupi, plânsete de copii sau împuşcături. De asemenea, tot în China se găseşte o zonă cu o ciudată anomalie geotermică, numită „bingbing bei“. În timp ce în restul Chinei, anotimpurile se succed normal, în zonele occidentale ale provinciei  Liaoning este în permanență un singur anotimp cald. Sosirea verii coincide cu o anomalie: deşi soarele străluceşte, iar temperatura aerului este de 30 de grade Celsius, este suficient să săpaţi o groapă la o adâncime de un metru pentru a da de o temperatură de -12 grade Celsius. Iar dacă aruncaţi apă în groapă, aceasta îngheaţă instantaneu. Locuri misterioase sunt și insulele  Arran şi Orkney. Aceste două insule scoţiene sunt o adevărată comoară de secrete istorice. Ele găzduiesc numeroase castele, ruine, cercuri de piatră şi temple. Aşadar, dacă vă daţi în vânt după epoca medievală, aceste insule sunt cea mai bună destinaţie pentru dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS