16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiUitaţi meciul cu Buzăul!

Uitaţi meciul cu Buzăul!

Universitatea – Gloria Buzău, 1-1. O echipă cu pretenţii de Europa League, Ştiinţa, n-a putut să învingă o formaţie de Liga II-a?! Bine, în fotbal s-au petrecut şi alte ciudăţenii, chiar surprize mai mari. Meciul în sine a fost unul în care gazdele au dominat, dar atât lipsa de concentrare în atac, cât şi unele naivităţi în apărare ar fi putut, la un moment dat, să ducă toate cele trei puncte la Buzău. La fel de adevărat este însă că, dacă ar fi fost 5-1 pentru Craiova, ar fi fost scor corect, ocaziile oltenilor fiind multe. Campionul ratărilor a fost golgheterul echipei, Florin Costea. După o înfrângere sau un semieşec (cum a fost acest 1-1 cu Buzău) se pot face multe acuzaţii. Nu comentez suspendarea antrenorului Napoli, ci spun că toţi – jucători, antrenori, conducători – sunt vinovaţi de situaţia de acum. S-a văzut că formaţia a scăzut după acea serie de patru victorii. Am tot scris de faptul că echipa cam oboseşte pe teren… Nu ştiu dacă trebuia sacrificat Napoli, dar probabil că s-a vrut un fel de şoc la echipă. Mai sunt doar trei etape de jucat, iar obiectivul – calificarea în cupele europene – nu este compromis încă. Rămâne ca echipa să demonstreze în Capitală (cu Rapid şi cu Steaua) şi acasă, în ultima etapă, cu Vaslui, că egalul cu Buzăul a fost doar un accident. Meciul cu Gloria Buzău trebuie uitat, iar echipa trebuie încurajată deoarece, repet, şanse de calificare în cupele europene ar mai fi.

Aş mai stărui şi asupra subiectului cu licenţierea. Când a apărut zvonul că Universitatea ar avea „ceva“ probleme, imediat finanţatorul a liniştit suporterii spunând că sunt bazaconii, invenţii. Acum, când Comisia de Licenţiere a găsit într-adevăr „ceva“ probleme, finanţatorul a recunoscut că mai trebuie „ceva“ acte depuse la Comisia de Apel, dar că toate speculaţiile sunt „poveşti“. Atât Comisia de Licenţiere, cât şi finanţatorul Mititelu sunt vinovaţi pentru speculaţiile făcute asupra subiectului cu licenţierea deoarece n-au spus adevărul, iar fiecare crede ce… aude şi ce mai citeşte. Una peste alta, mi-a plăcut editorialul de ieri din Gazeta Sporturilor despre acest subiect, „Patimile Craiovei“.

Etapa a 31-a a fost dominată de derbiul Dinamo – FC Timişoara 3-1. Nici nu mai ştiu ce să cred despre Dinamo, liderul campionatului. A făcut meciuri slabe şi uneori a lăsat împresia că au mai apăsat pe butoane când a trebuit cei din Ştefan cel Mare, iar apoi a câştigat în faţa unei echipe pretendente la titlu, cum a făcut-o duminică seară, cu FC Timişoara. Mi-a părut rău de Timişoara…

În restul partidelor, nimic senzaţional. Nici măcar Steaua – Rapid, scor 1-2, n-a fost surpriză, asta a fost pe teren.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS