16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăOpiniiAdrian Mititelu a schimbat lenjeria

Adrian Mititelu a schimbat lenjeria

Prin iunie, imediat dupa promovare, Adrian Mititelu a amenintat Bucurestiul. Gata cu dominatia Capitalei, se-ntoarce Craiova! Deocamdata, Bucurestiul are 3-0, putea fi mult mai rau, si, asa cum merge treaba la Universitatea, nu sunt sanse sa echilibram balanta dupa dubla Rapid – Dinamo. Mai apoi, patronul oltean a zis ca viseaza la titlu. In nebunia lui, dupa cum singur a spus, dar, totusi, omul visa. In discutiile lui mai aparea din când in când si Liga Campionilor… Vreo cinci jucatori ai Craiovei urma sa fie selectionati in aceasta toamna la echipa nationala… Iar Ovidiu Stinga era privit drept unul dintre cei mai valorosi antrenori de pe plan intern.


Toate, dar absolut toate, s-au facut tandari. Pâna si Mititelu a inceput sa dea inapoi. A lasat la o parte chiar si ochelarii de soare pe care-i purta indiferent de imprejurare si de anotimp. Imediat dupa rusinoasa evolutie cu Steaua, meci despre care Razvan Boanchis a scris ca daca stelistii ar fi vrut sa dea sapte goluri ar fi dat noua, Mititelu a declarat la Antena 1 ca „si ramânerea in prima divizie poate fi un câstig pentru o echipa tânara ca a noastra“. Asa a grait patronul, lasându-i cu ochii-n soare pe lautarii din ograda proprie care-ncepusera si ei a visa cu un ochi la pix si cu celalalt la Luna.


Declaratia, pe deplin corecta, merita retinuta. E ea cam tardiva, dupa ce i-ai bagat in cap lui Dananae ca va juca in Liga Campionilor, lui Gargalie ca va bate pe Steaua si lui Ionescu ca e micul Balaci, dar stiti povestea, mai bine mai târziu decât niciodata. Ramâne de vazut insa daca revenirea cu picioarele pe pamânt a lui Adrian Mititelu nu e prea târzie. Pentru echipa, pentru suporteri si chiar pentru el insusi. Novice in ale fotbalului, sau doar optimist pentru cine vrea sa-i inghita delirul, Mititelu s-a lovit de realitate, iar chestia e, intr-adevar, cam dura.


Pe de alta parte, Universitatea Craiova nu s-a aflat poate nici pe vremea lui Gigi Netoiu intr-o asemenea criza de imagine, de identitate si de efectiv. Jucatorii par neputinciosi, la club e haos, fanii sunt debusolati. Echipa e antrenata când de Beldeanu, când de Cristescu, când de Stinga… Când de toti trei la un loc, când de nici unul. Radu Paraschivescu facea marti in Gazeta Sporturilor o analiza obiectiva: „Frapeaza, in schimb, atitudinea si punctele de vedere ale patronului craiovean Adrian Mititelu. Ascultându-l, iti dai seama ca expresia «ne sapam mormântul cu gura» nu se refera doar la esecul alimentatiei excesive, ci si la pericolele care insotesc fiecare fraza imprudenta… Domnul Mititelu are probleme maricele. De comportament, de retorica, de simtul masurii“. In bisaptamânalul Kicker SportMagazin, Marius Chitu a fost si mai ferm: „Campionatul e lung, asa ca poftiti la circ! Bufonul, cu ochelari cumparati din State, va intâmpina inca de la intrare“. Nu sunt decât doua fragmente din avalansa de articole critice pe care presa centrala le-a dedicat Craiovei in ultimele zile.


Incercând sa mai dreaga busuiocul, Mititelu a declansat o veritabila vânatoare de fosti componenti ai Craiovei Maxima. A venit in club Negrila, Geolgau a fost uns presedinte, iar Stefanescu director tehnic. Povestea e salutara, dar care vor fi consecintele? La Universitatea nu partea administrativa sufera, ci subtirimea lotului. Se zice ca, scuzati comparatia, atunci când vrei sa faci curatenie la o casa de toleranta, schimbi fetele, nu asternuturile. Deocamdata, in lipsa de idei, de solutii sau de bani, Mititelu a schimbat la Universitatea lenjeria.


PS: De saptamâna viitoare, „Cobilita“ intra intr-o scurta vacanta. Va reveni dupa meciul cu Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII