16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalZiua Porţilor Deschise la Jandarmerie

Ziua Porţilor Deschise la Jandarmerie

Sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt a fost sâmbătă deschis pentru toţi cei care au dorit să afle câte ceva din culisele activităţilor desfăşurate de jandarmi. Curioşii au putut admira echipamentul, armamentul, materialele de intervenţie, tehnica auto şi spaţiul de lucru al angajaţilor IJJ.

Ziua Porţilor Deschise s-a desfăşurat, începând cu ora 10.00, la reşedinţa Inspectoratului, din Slatina, şi la sediul Detaşamentului de Jandarmi Caracal. Cetăţenii au fost informaţi cu privire la organizarea şi atribuţiile Jandarmeriei Române. Cei interesaţi au aflat şi oferta educaţională, şi condiţiile pe care aspiranţii la un post de jandarm trebuie să le îndeplinească.

Exerciţiile demonstrative, care au cuprins, în mare parte, tehnici de autoapărare, echipamentul şi armamentul din dotare, materialele de intervenţie antiteroristă, tehnica auto şi câinii de serviciu au fost privite cu atenţie de vizitatorii de toate vârstele.

„IJJ Olt a desfăşurat, în perioada 4 – 6 septembrie, o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la rolul jandarmilor în societate. Pentru a familiariza cetăţenii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, în ziele de 4 şi 5 septembrie au funcţionat două puncte de infromare, în Slatina şi Caracal. Acţiunile fac parte din campania intitulată «Valorizarea jandarmului în slujba cetăţeanului»“, a spus căpitanul Emanuel Botan, ofiţerul de relaţii pubice al IJJ Olt.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS