15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO şansă pentru persoanele cu dizabilităţi

O şansă pentru persoanele cu dizabilităţi

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, lansează, începând cu 29 octombrie, o campanie de informare a opiniei publice cu privire la proiectul „Servicii de consiliere şi mediere pentru persoanele cu dizabilităţi“. „Campania de informare a opiniei publice cu privire la acest proiect se înscrie în evenimentele derulate sub semnul Anului European al Egalităţii de Şanse pentru Toţi, care vizează o mai mare sensibilizare a cetăţenilor cu privire la drepturile lor, la un tratament egal şi la o viaţă fără discriminări“, a explicat Iulian Rădiucă, directorul executiv al AJOFM Vâlcea. Potrivit şefului instituţiei de pe strada Dacia, scopul derulării campaniei este acela de a creşte vizibilitatea serviciilor oferite de agenţiile de ocupare persoanelor cu dizabilităţi aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi agenţilor economici interesaţi să angajeze persoane cu dizabilităţi.

Proiectul îşi propune o modificare a atitudinii societăţii, în general, şi a reprezentanţilor ei, adică a instituţiilor, a persoanelor fără dizabilităţi, a celor cu dizabilităţi şi a angajatorilor, cu privire la integrarea sau reintegrarea socio-profesională a celor cu probleme.

Iulian Răduică a spus că obiectivul acestui proiect este acela de a înfiinţa centre-pilot de informare şi consiliere profesională pentru persoanele cu dizabilităţi, scopul final al acestui demers fiind acordarea de şanse egale privind accesul pe piaţa muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS