15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful DSV Cluj, suspectat în dosarul cărnii alterate

Şeful DSV Cluj, suspectat în dosarul cărnii alterate

Şeful Direcţiei Sanitare Veterinare (DSV) Cluj, Nicolae Pivariu, este suspectat în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 15 milioane de euro, şi punere în circulaţie de carne alterată, informează Mediafax.ro. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală l-au ridicat ieri pe Pivariu de la locuinţa sa şi l-au adus la Bucureşti pentru a-l audia. Alături de acesta sunt audiate şi alte persoane, în Dosarul „Mafia cărnii”.

În această cauză, procurorii DIICOT – Structura Centrală au făcut, în 12 martie, 102 percheziţii domiciliare în 18 judeţe, fiind vizate 80 de persoane din două grupuri infracţionale organizate. Anchetatorii efectuează cercetările pentru evaziune fiscală, spălare de bani, punere în circulaţie de produse alterate şi trafic de influenţă, prejudiciul produs de membrii celor două grupări fiind estimat la peste 15 milioane de euro. Peste 70 de persoane au fost audiat în urma percheziţiilor din 12 martie, iar zece dintre acestea au fost reţinute de procurori. Toţi cei zece inculpaţi au fost arestaţi preventiv, în 13 martie, în urma unor decizii ale Tribunalului Bucureşti şi Curţii de Apel.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală în acest dosar pe numele a 41 de persoane, între care un lucrător de la un punctul de trecere a frontierei, un inspector de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Cluj, acuzat de trafic de influenţă, şi un consilier de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară, cercetat pentru favorizare a făptuitorului. Procurorii l-au audiat şi pe şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Cluj, Cristian Nicula. Acesta a declarat că nu a sprijinit „în nici o formă gruparea” care este cercetată în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS