28.4 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Procurorul Angela Nicolae şi fiul acesteia, reţinuţi

Procurorul Angela Nicolae şi fiul acesteia, reţinuţi

Procurorul Angela Eugenia Nicolae, de la Parchetul instanţei supreme, şi fiul acesteia, Daniel Nicolae, au fost reţinuţi, aseară, în dosarul evaziunii fiscale de 50 de milioane de euro, fiind acuzaţi de trafic de influenţă, respectiv complicitate la această infracţiune, informează curierulnational.ro.

Angela Eugenia Nicolae, şef al Biroului de Relaţii Internaţionale şi Programe (altele decât PHARE) din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), este cercetată pentru două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată, iar fiul ei, pentru complicitate la trafic de influenţă în formă continuată, se precizează într-un comunicat de luni seară al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012-2013, Daniel Nicolae, cu acordul, susţinerea şi implicarea mamei sale, a cerut, în numeroase rânduri, şi a primit diferite sume de bani de la doi dintre învinuiţii cercetaţi în dosarul evaziunii, lăsându-i să creadă că, prin calitatea de procuror şef birou la PICCJ, Angela Eugenia Nicolae va putea influenţa obţinerea unor soluţii favorabile în dosarele penale în care erau cercetaţi pentru infracţiuni de evaziune fiscală.

Astfel, arată DNA, în perioada 2012-2013, Angela Eugenia Nicolae a pretins şi primit de la învinuiţi, în mod repetat, la diferite intervale de timp, direct şi prin intermediul fiului său, sume de bani între 2.000 lei şi 5.000 lei. Angela Eugenia Nicolae şi fiul ei vor fi prezentanţi instanţei supreme, azi, cu propunerea de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS