6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinO lume nebună - Particulele de magnetit pot provoca apariţia Alzheimerului

O lume nebună – Particulele de magnetit pot provoca apariţia Alzheimerului

Foto: semneletimpului.ro
Foto: semneletimpului.ro

Un nou studiu indică faptul că majoritatea particulelor s-au format în medii cu temperaturi ridicate, sugerând că nu sunt produsul unor dereglări ale corpului uman. Forma lor reflectă că ar putea fi rezultatul industrializării şi nu al unor procese biologice, informează Descoperă.
Profesorul Barbara Maher de la Universitatea din Lancaster a utilizat o combinaţie de analize magnetice şi microscopie electronică pentru a studia particulele de magnetit din mostrele de creier de la 37 de oameni care au trăit în Mexico City sau Manchester, Marea Britanie. Ea a descoperit că există două tipuri diferite de particule cu origini diferite.
Unele particule sunt unghiulare şi fac parte din corpul uman.
Al doilea tip are similarităţi cu magnetitul format în urma combustiei, care este omniprezent şi prolific în mediul urban. Fără magnetit, oamenii probabil nu ar fi reuşit să valorifice electricitatea. Particulele de magnetit joacă un rol important pentru multe animale, precum porumbelul voiajor.
Maher a concluzionat că industria actuală produce magnetit cu diametrul de 20 de nanometri, care ajunge în creier prin nervul olfactiv. Odată ajuns în creier, magnetitul produce anumite chimicale cunoscute ca specii reactive de oxigen, acestea având o legătură cu instalarea bolii Alzheimer.
Prezenţa nanoparticulelor în creierul uman a fost descoperită în 1992, însă nu se cunoştea provenienţa şi efectele lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS