8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Activitate practică a copiilor de la Centrul de Plasament "Sfântul Apostol Andrei" la Centrul pentru copii "Aripi de Lumină"

Craiova: Activitate practică a copiilor de la Centrul de Plasament „Sfântul Apostol Andrei” la Centrul pentru copii „Aripi de Lumină”

Un grup de copii din cadrul Centrului de Plasament „Sfantul Apostol Andrei” al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj a participat în această perioadă la un atelier de confecționat felicitări și mărtisoare la Centrul pentru copii „Aripi de Lumină”, fiind beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Arhiepiscopia Craiovei.
„Realizarea acestor obiecte handmade a produs plăcere, destindere, bucurie în sufletele copiilor, a favorizat creșterea sensibilității pentru frumos, sporirea îndemânării și a încrederii în variate posibilități de exprimare a sinelui. Astfel de activități îi ajută la formarea și menținerea relațiilor cu cei din jur, îi ajută totodată să se adapteze, să relaționeze, să lege prietenii, să se familiarizeze cu diferite materiale și tehnici de lucru. De asemenea, activitatea contribuie la formarea și dezvoltarea unor atitudini și competențe sociale, la dezvoltarea modalităților de comunicare, stimularea imaginației și a creativității, dezvoltarea atenției, a răbdării și perseverenței”, a subliniat Renata Bănescu, psihopedagog în cadrul Centrul pentru copii „Aripi de Lumină” al Arhiepiscopiei Craiovei.
Arhiepiscopia Craiovei, prin Centrul pentru copii „Aripi de Lumină”, a încheiat în luna ianuarie un acord de parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj. Scopul parteneriatului îl reprezintă colaborarea celor două instituții prin desfășurarea unor activități extracuriculare ce vizează implicarea copiilor din cadrul DGASPC Dolj, în calitate de beneficiari, la activitățile oferite de Centrul pentru copii „Aripi de Lumină”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS