Cod galben de inundații pe cursul râului Jiu de pe raza județelor Gorj și Dolj, până duminică dimineață

Podul de la Turcineşti, al treilea ca mărime de peste râul Jiu, din Târgu Jiu
Autori


Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, astăzi, o nouă atenționare Cod galben de inundații, valabilă până duminică dimineață, în bazinul hidrografic al râului Jiu.

Potrivit hidrologilor, în intervalul 6 mai, ora 12.00 – 7 mai, ora 6.00, pe cursul râului Jiu, sectorul aval confluență Gilort – S.H. Podari (pe raza județelor Gorj și Dolj), se vor înregistra creșteri de debite și niveluri, cu depășiri ale Cotelor de atenție, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte.

INHGA precizează că, începând de sâmbătă, ora 12.00, se ridică atenţionarea Cod galben de inundaţii valabilă pentru celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.


Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională ”Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă: Mureș, Banat, Jiu, Olt și Argeș-Vedea.


Comenteaza acum

Alte stiri

5 septembrie 2018

Cod galben de ploi în Vâlcea, Olt şi Dolj, până la ora 19.00

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ploi, valabilă până la ora 19.00, în judeţele Dolj, Vâlcea şi Olt. Zonele afectate: In zona : Județul Vâlcea: Drăgășani, Bălcești, Prundeni, Șușani, Lungești, Ștefănești, ...

Sumarul ediției de miercuri, 19 septembrie 2018

Top