22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTinerii care au torturat o familie de medici italieni sunt din Gorj

Tinerii care au torturat o familie de medici italieni sunt din Gorj

Trei din cei patru tineri care au torturat o familie de medici în Italia sunt gorjeni. Doi dintre aceştia sunt frați. Al treilea, Ion Aurel Rușeț, de 25 de ani, este verișor cu fraţii Turlică: Constantin Aurel, de 22 de ani, și Cosmin Ion, de 20 de ani. Suspecţii sunt din comuna gorjeană Dragotești şi oficial erau plecaţi în Italia la muncă. Cel puţin aşa ştiau părinţii şi rudele celor trei. Când a auzit că Aurel şi Cosmin sunt implicaţi într-un jaf în urma căruia o familie a fost torturată, mama celor doi tineri a leşinat. Femeia locuieşte la Dragoteşti, alături de o fată, elevă în clasa a IV-a. Mamei tinerilor Turlică nu i-a venit să creadă când a aflat de la jurnaliştii care au mers la Dragoteşti că fiii ei au fost capabili de asemenea fapte abominabile.

Aproape masacraţi în propria casă

Patru tineri, între care şi cei trei gorjeni, sunt acuzaţi că au sechestat o familie de medici italieni din Lanciano, Chieti, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Soţia medicului a fost bătută şi s-a ales cu o ureche tăiată. Cei patru au folosit cagule şi au intrat pe o fereastră în vila familiei. Medicul are 69 de ani şi este pensionar. În locuinţă s-ar fi aflat şi fiul celor doi, care are probleme de sănătate. Asupra suspecţilor, poliţia a găsit suma de 3.400 de euro, banii care ar fi fost obţinuţi în urma torturii. „Carlo Martelli, chirurg în vârstă de 69 ani și președintele asociației locale pentru persoane cu handicap Anffas, și soția lui, Niva Bazzan, sunt internați acum în spital. Soțul are multiple fracturi, multe la față, de la pumnii primiți pentru a spune unde este seiful. Soției sale, bandiții i-au tăiat o ureche, pentru a indica seiful. Seif care nu există. Doctorii au făcut totul pentru a reatașa bucata de ureche tăiată, dar în zadar“, au precizat autorităţile italiene în presa din Peninsulă. Potrivit poliţiştilor, cei trei gorjeni ar fi încercat să scape, fugind din Italia în România, cel mai probabil în Gorj. Al patrulea suspect este dat în urmărire generală.

Intervenţia ministrului de Interne

Ministrul de interne italian Matteo Salvini a susţinut acțiunea forțelor de ordine şi a cerut ca românii să putrezească în închisoare. „Soții masacrați la Lanciano, în cătușe sunt trei români care fugeau cu banii furați. Mulțumesc forțelor noastre de ordine, aceste bestii trebuie să putrezească în închisoare! Toleranţă zero!“, a scris Matteo Salvini. Şi unul dintre parlamentarii italieni a cerut condamnări maxime pentru cei acuzaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS