6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMilitarul care și-a incendiat iubita, inculpat în două dosare

Militarul care și-a incendiat iubita, inculpat în două dosare

Gabriela Cheran a decedat la o săptămână după ce a fost incendiată de iubitul său, un militar craiovean mai tânăr decât ea cu 22 de ani
Gabriela Cheran a decedat la o săptămână după ce a fost incendiată de iubitul său, un militar craiovean mai tânăr decât ea cu 22 de ani

Caporalul craiovean condamnat la 13 ani și jumătate de închisoare după ce și-a incendiat iubita este judecat într-un alt dosar penal, unul în care este acuzat că a condus băut un autoturism neînmatriculat. În acest dosar, inculpatul a primit o pedeapsă de un an și șapte luni de închisoare. Ambele sentințe au fost atacate cu apel la Curtea Militară de Apel București.

Procurorii militari au început cercetările în acest dosar la sfârșitul lunii februarie, după ce, la Spitalul de Urgență Craiova a fost internată Gabriela Cheran, de 54 de ani, care suferise arsuri pe 45% din suprafaţa corpului.
În urma anchetei, procurorii militari au reținut că, pe data de 24 februarie, de Dragobete, caporalul Daniel Ștefan Truță, de 32 de ani, s-a certat cu Gabriela, după care a aruncat pe ea spirt și i-a dat foc. „Pe 24 februarie 2017, pe fondul unui conflict între inculpat şi concubina sa, acesta a stropit cu alcool sanitar victima, apoi, cu ajutorul unui spray și al unei brichete, i-a dat foc. Victima a suferit o serie de leziuni, prezentându-se împreună cu agresorul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, unde a fost internată, iar astăzi (vineri, 3 martie – n.r.) aceasta a decedat. Din constatările medicale preliminare din 24 februarie 2017 a reieșit că victima a prezentat leziuni ce s-au produs prin acţiunea flăcării şi i-au pus în primejdie viaţa“, au explicat procurorii militari din Timișoara.
Se pare că, după ce și-a dat seama ce a făcut, militarul craiovean a schimbat-o pe femeie de hainele cu care fusese îmbrăcată, apoi a urcat-o în mașina personală și a dus-o la Spitalul de Urgență Craiova. Reprezentanții unității medicale au precizat pentru Gazeta de Sud că femeia a decedat pe 3 martie, la ora 5.45 dimineața, în urma leziunilor suferite prin incendiere.
Gabriela Cheran era din comuna vâlceană Câineni și lucra din toamna anului 2016 la Primăria Podari, în cadrul compartimentului taxe şi impozite. Caporalul Daniel Ștefan Truță a fost arestat preventiv pe 4 martie, printr-o hotărâre a Tribunalului Militar Timişoara, iar pe 26 aprilie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de omor calificat.

Militar condamnat în două dosare penale

La începutul lunii august, caporalul Truță a fost condamnat de Tribunalul Militar Timişoara la 13 ani și jumătate de închisoare pentru fapta comisă. În plus, instanța l-a obligat pe inculpat să achite rudelor victimei suma de 170.000 de euro drept daune morale, iar Spitalului de Urgență Craiova suma de 8.902 lei drept daune materiale. Sentința a fost atacată cu apel de inculpat, în prezent dosarul fiind pe rolul Curții Militare de Apel București. Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru 26 octombrie.
Între timp, pe 30 mai, același Daniel Ștefan Truță a fost trimis în judecată în alt dosar, unul în care a fost acuzat de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducerea unui autovehicul neînmatriculat. Faptele ar fi fost comise pe 24 februarie, când inculpatul a dus-o la spital pe Gabriela Cheran.
Tot în august, inculpatul a fost condamnat de Tribunalul Militar Timişoara la un an și șapte luni de închisoare cu executare pentru comiterea celor două infracțiuni. Și această sentință a fost atacată cu apel de Truță, dosarul fiind tot pe rolul Curții Militare de Apel București. Primul termen de judecată a fost stabilit de instanța militară pentru 9 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS