32.6 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăPoliticaNationalMiercuri va fi stabilită data alegerilor prezidenţiale

Miercuri va fi stabilită data alegerilor prezidenţiale

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a delarat luni că miercuri Coaliţia va stabili data alegerilor prezidenţiale. Nicolae Ciucă a spus că liderii coaliției „nu au apucat să discute concret și detaliat”. Până acum fusese înaintată luna septembrie, dată asupra căreia PSD insistă, în timp ce PNL susține ca alegerile să fie în iarnă, la termen.

Când Coaliția a decis comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, în februarie, datele despre care au vorbit liderii coaliției erau 15 septembrie pentru primul tur și 29 septembrie pentru cel de al doilea tur al alegerilor prezidențiale. PNL susține încă ca alegerile prezidențiale să aibă loc la termen, în noiembrie, conform hotnews.ro.

„Este adevărat că atunci când am discutat calendarul alegerilor s-a convenit, fără să fie formalizat, ca data alegerilor să fie în septembrie. După modul în care s-au desfăşurat alegerile locale şi europarlamentare şi feedback-ul, mesajele pe care le-am avut din teritoriu, în primul rând de la părinţi, a fost o chestiune legată de faptul că a fost perturbat procesul de învăţământ. Iată că suntem în a opta zi şi nu avem încă rezultatele finale.

Au fost şcoli care nu îşi reluaseră, la sfârşitul săptămânii, activitatea, ca atare toţi cei care au examene de capacitate, bacalaureat, s-au simţit afectaţi de acest aspect. Mai mult, urmează să avem o periodă de două luni de vară, până în septembrie ştim bine care sunt activităţile, e perioadă de concedii”, a declarat, luni, liderul PNL, Nicolae Ciucă, întrebat la Senat despre data alegerilor prezidenţiale, în condiţiile în care PSD ar vrea ca acestea să aibă loc în septembrie, iar PNL, în iarnă.

Liderii coaliției nu au „apucat să discute concret şi detaliat pe acest subiect”

Ciucă a spus că liderii coaliției nu au „apucat să discute concret şi detaliat pe acest subiect” și că tema va fi abordată în ședința de miercuri a coaliției.

„Este vorba de o analiză, iar analiza respectivă trebuie să aibă loc în interiorul coaliţiei. Vedem despre ce este vorba. (..) Eu cred că miercuri stabilim data acestor alegeri”, a adăugat liderul PNL, citat de News.ro.

Citeşte şi: Percheziţii DNA la Poliţia din Cluj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS