20.1 C
Craiova
joi, 24 octombrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaMuzică de cameră: ”De la baroc la romantic” la Filarmonica Oltenia Craiova

Muzică de cameră: ”De la baroc la romantic” la Filarmonica Oltenia Craiova

Filarmonica Oltenia prezintă, mâine, de la ora 19.00, recitalul ”De la baroc la romantic”. Evenimentul va fi susținut de trei tineri artiști.

Roxana Pavel (vioară), Andrei Ioniță (violoncel) și Iulia Toma (pian) vor oferi o seară de muzică clasică, de la Bach la Schubert.

În program:

Johann Sebastian Bach: Selecțiuni din Invențiunile la două voci, transcripție pentru vioară și violoncel de Ferdinand David. Aceste piese evidențiază dialogul muzical și virtuozitatea celor doi instrumentiști.

Georg Friedrich Haendel/Johan Halvorsen: Passacaglia în Sol minor pentru vioară și violoncel, o piesă de o complexitate și energie remarcabile, reinterpretată de Halvorsen într-un stil vibrant.

Felix Mendelssohn-Bartholdy: Trio nr. 1, op. 49 în Re minor, o lucrare de referință în muzica de cameră, cunoscută pentru pasajele emoționante și dinamismul său.

Franz Schubert: Trio nr. 2, op. 100 în Mi bemol major, una dintre cele mai        iubite piese de muzică de cameră, renumită pentru frumusețea și profunzimea sa expresivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS