5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj2.900 de euro pentru un post de asistent medical

2.900 de euro pentru un post de asistent medical

Procurorii doljeni au stabilit că inculpata a primit aproape 3.000 de euro pentru a aranja angajarea unei persoane la Spitalul de Urgență Craiova.
Procurorii doljeni au stabilit că inculpata a primit aproape 3.000 de euro pentru a aranja angajarea unei persoane la Spitalul de Urgență Craiova

Ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj au anunțat, vineri, trimiterea în judecată a unei foste angajate a Spitalului de Urgență Craiova, acuzată că a cerut și primit suma de 2.900 de euro pentru a aranja angajarea unei persoane pe un post de asistent.
Este vorba de Fănica Vlad, registrator medical în cadrul Spitalului de Urgenţă Craiova la data comiterii  faptei, în prezent pensionară.
Potrivit anchetatorilor, în aprilie, anul acesta, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a fost înregistrat denunţul unei persoane care s-a plâns că, în vara anului 2013, i-a dat Fănicăi Vlad suma de 2.900 euro „pentru a-şi trafica influenţa asupra unor funcţionari din cadrul instituţiei în care îşi desfăşura activitatea, pentru ca soţia sa să fie angajată pe un post de asistent medical în cadrul aceluiași spital“.
Pentru că soția denunțătorului nu a fost angajată nici până în martie 2017, bărbatul i-a cerut înapoi Fănicăi Vlad cei 2.900 de euro. Anchetatorii au mai reținut că, în final, cei doi s-au înțeles ca șpaga să fie restituită în două rate și chiar au întocmit o chitanță de mână.
„Întrucât, până în cursul lunii martie 2017, persoana nu a fost angajată pe postul dorit, denunţătorul i-a solicitat inculpatei restituirea sumei de 2.900 de euro, aspect confirmat de către aceasta printr-un angajament scris, datat şi semnat personal, plata urmând să se efectueze în două tranşe“, au precizat procurorii doljeni. Pentru că femeia nu a înapoiat banii, denunțătorul a hotărât să sesizeze procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.
Ulterior, în septembrie, când Spitalul de Urgență Craiova a organizat un concurs pentru ocuparea mai multor posturi de asistent medical, aceeași Fănica Vlad i-a promis denunțătorului că va aranja totuși angajarea soției, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Inculpata a promis că, în contul sumei de 2.900 de euro, la care s-ar fi adăugat cel mult 1.000 de euro, va interveni pe lângă persoane cu funcţii de decizie în cadrul instituţiei spitaliceşti, în scopul menționat. În urma concursului, soția denunțătorului a fost declarată «respins»“, au mai stabilit procurorii în urma anchetei.
Reprezentanții Spitalului de Urgență Craiova au precizat pentru GdS că Fănica Vlad s-a pensionat.
Inculpata a fost pusă sub control judiciar la începutul lunii septembrie, iar săptămâna trecută a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, urmând să intre în procedură de cameră preliminară. Joi, pe 12 octombrie, instanța de judecată a hotărât să mențină măsura controlului judicar față de inculpată. „Constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar dispusă faţă de inculpata Vlad Fănica. Menţine măsura controlului judiciar privind pe inculpata Vlad Fănica. Respinge cererea formulată de inculpată prin apărător ales de încetare a obligației de a părăsi teritoriului României“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS