18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSexul şi tehnologia

Sexul şi tehnologia

Oricine foloseşte internetul şi-a dat de mult seama că tehnologia digitală are un rol tot mai mare în viaţa sexuală a cuplurilor, însă acum revista Playboy a încercat să dea o dimensiune numerică acestui fenomen.
Un sondaj realizat de celebra revistă Playboy pe un eşantion format din 2.000 de americani a demonstrat faptul că telefoanele mobile, camerele video şi de fotografiat s-au dovedit a fi instrumente de bază în imaginarul erotic feminin şi masculin. 27 la sută dintre bărbaţi şi 23 la sută dintre femei au recunoscut că au fost fotografiaţi sau filmaţi aşa cum i-a lăsat Mama Natură, în timp ce 15 la sută dintre domni şi 9 la sută dintre doamne au declarat că s-au lăsat filmaţi în timpul actelor sexuale.
Aceste procente trebuie privite cu oarecare îndoială, ştiut fiind faptul că multe persoane au reţineri în a mărturisi astfel de obiceiuri, indiferent că este vorba de simple sondaje anonime. Şi telefonul mobil s-a demonstrat a fi un nou instrument de „stârnire“ a fanteziilor amoroase. 16 la sută dintre adulţii intervievaţi au declarat că au folosit telefonul mobil pentru „sexting“, adică trimiterea de mesaje erotice sau fotografii propriului partener.

Vremuri noi, obiceiuri noi

De altfel, sexul a avut dintotdeauna un rol esenţial în viaţa omului, ca atare, această contaminare între cel mai avansat produs în conştiinţa noastră (tehnologia) şi cele mai vechi obiceiuri ale noastre (sexul) nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Nu trebuie să uităm că în topul clasamentului celor mai căutate cuvinte pe internet, lider detaşat este cuvântul sex, declinat în toate limbile, dar, mai ales, în engleză, iar domeniul Sex.com a fost vândut cu cel mai ridicat preţ din istoria internetului: 13 milioane de dolari. Pe de altă parte, sondajul scoate la suprafaţă şi alte elemente interesante, dar totuşi nu tocmai demne de laudă. Dacă uneori telefonul poate stârni emoţii şi dorinţe, există destule situaţii în care acesta le anihilează: 17 la sută dintre bărbaţi şi 15 la sută dintre femei au recunoscut că au răspuns la telefon în timpul unui raport sexual. În plus, 44 la sută dintre respondenţii de sex masculin şi 36 la sută dintre femei au afirmat că, din când în când, le place să privească la un film erotic în timp ce fac sex cu propriul partener.
De asemenea, nu surprinde pe nimeni faptul că 33 la sută dintre domni şi 23 la sută dintre doamne au declarat că s-au înscris pe site-urile matrimoniale, deşi erau implicaţi deja într-o relaţie. În plus, 31 la sută dintre bărbaţi şi 26 la sută dintre respondente au recunoscut că şi-au căutat foştii iubiţi pe internet. Pe de altă parte, un studiu efectuat de curând în America a arătat că peste 50% dintre cupluri s-au cunoscut pe internet şi nici nu e de mirare, având în vedere că reţelele sociale precum Facebook, MySpace, Twitter sau Hi5 au milioane de utilizatori.

Pagină de Cartea Recordurilor

Pagina web Sex.com a intrat în Cartea Recordurilor drept „cea mai scumpă adresă web“, după ce domeniul a fost vândut către Clover Holdings în noiembrie 2010 cu suma de 13 milioane de dolari.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU