18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSuperoamenii dintre noi

Superoamenii dintre noi

Câţi dintre noi oare nu ne-am dorit măcar o dată să avem superputeri, precum acele personaje extravagante care ne-au animat copilăria, de la Superman la Batman, şi până la mai modernii X-Men sau Wolverine. Există însă printre noi oameni care au norocul să fie înzestraţi cu puteri cel puţin similare.

De câte ori nu ne-am dorit oare măcar pentru o clipă să fim în locul acelor supereroi care au invadat marile ecrane, chiar dacă ştiam că superputerile lor erau doar rodul fanteziei autorilor de benzi desenate. Pe pământ există însă şi o serie de oameni extraordinari, poate nu ca X-Men & Co., dar care pot fi pe drept cuvânt consideraţi a fi nişte superoameni. Nu contează prea mult că aşa numitele lor „superputeri“ sunt rezultatul unor mutaţii genetice, a unor miracole ale naturii sau pur şi simplu ale unor accidente, important este că aceste fiinţe umane par să sfideze limitele corpului şi ale minţii.

Überbaby
 
Acest copil, a cărui identitate a fost până acum protejată pentru a evita să fie descoperit de presă, s-a născut în 1999 în Germania. Infirmiera de la obstetrică şi-a dat seama imediat de tonusul muscular al acestui copil, ea alertându-i imediat pe medici pentru a verifica starea de sănătate a bebeluşului. Din câte se pare, „Überbaby“ (supercopilul) a suferit o mutaţie genetică spontană, similară celei folosite de crescătorii de animale pentru a avea vaci şi tauri cu un tonus muscular superior. Din câte se pare, setul de gene care reglează creşterea musculară este într-un fel sau altul inhibat la acest copil. La doar patru ani, Überbaby era capabil să ridice greutăţi de şase ori mai mari decât ar fi fost capabil un copil de aceeaşi vârstă.

Daredevil

Ben Underwood poate fi comparat cu Daredevil, dacă excludem faptul că nu luptă împotriva infractorilor şi nu joacă la fel de rău ca Ben Affleck. După ce la vârsta de trei ani a orbit din cauza unei tumori la retină, Ben a devenit cu timpul una dintre acele persoane dotate cu un simţ extraordinar: ecolocaţia. Ecolocaţia este acel simţ pe care liliecii şi delfinii îl folosesc pentru a-şi găsi drumul prin întuneric, respectiv prin apă. Ei emit un sunet, aşteaptă ca ecoul să se întoarcă şi îl folosesc pentru a descifra, în funcţie de direcţie şi durată, poziţia, dimensiunea şi distanţa la care se află un obiect. Ben a reuşit singur să se iniţieze în tainele ecolocaţiei pentru a se mişca prin lumea din jurul său.

Omul care se luptă
cu tauri

Choi Yeong-eui, devenit celebru sub numele de Masutatsu Oyama, s-a născut în 1927 în Coreea. După căsătorie, s-a mutat în Japonia, unde s-a specializat în karate. El este fondatorul şcolii de Karate Kyokushinkai. De-a lungul timpului, Oyama a făcut o serie de demonstraţii menite a demonstra lumii puterea Kyokushin-ului. Într-un turneu început în Statele Unite ale Americii, Oyama a spart cărămizi cu mâinile goale, a rupt gâtul sticlelor cu shuto, dar, mai ales, a înfruntat 47 de tauri cărora le-a rupt coarnele, iar pe patru dintre ei a reuşit să îi ucidă. Iar el nu s-a oprit aici. Oyama s-a luptat cu un urs, pe care l-a doborât cu doar câteva lovituri. În perioada aceasta, din cauză că majoritatea luptelor în care se angaja se terminau în câteva secunde, de multe ori în urma unei singure lovituri, a căpătat porecla de „Godhand“ (Mâna lui Dumnezeu). Japonezii obişnuiau să spună despre Oyama: „Ichi geki, hissatsu“, ceea ce înseamnă „o lovitură, moarte sigură“.

Mister Fantastic

Daniel Browning Smith a cucerit de cinci ori titlul de „Cel mai flexibil om din lume“. Tânărul este considerat unul dintre cei mai mari contorsionişti care au existat vreodată, fiind invitat în cadrul celor mai cunoscute emisiuni difuzate de televiziunile americane: The Tonight Show cu Jay Leno, Oprah, Ripley’s Believe It or Not, el făcând parte din distribuţia mai multor filme, emisiuni sau spectacole de succes: Man in Black 2, Cirque du soleil. De altfel, Daniel a fost protagonistul unui documentar difuzat de Discovery Chanel. Americanul afirmă că talentul său unic este moştenit genetic de la bunicul său, care, în timpul serviciului militar, obişnuia să îşi disloce încheieturile pentru a evita perioada de instrucţie.

Regele torturii

Tim Cridland este afectat de o mutaţie genetică rară, din cauza căreia nu percepe durerea la fel ca muritorii de rând. Americanul s-a specializat în înghiţirea săbiilor, mersul prin foc, statul pe un pat de cuţite, se electrocutează sau îşi înfige ace de diferite mărimi în corp. Tim susţine că poate face toate aceste lucruri deoarece stăpâneşte materia cu mintea. Nu de aceeaşi părere sunt însă şi oamenii de ştiinţă, care cred că bărbatul s-a născut cu o mutaţie care îl ajută să nu simtă durerea la cotele normale. La nivel mondial, există doar 300 de astfel de cazuri, lipsa durerii fiind explicată prin nefuncţionarea receptorilor din celulele nervoase care îi transmite creierului informaţia că o acţiune dureroasă este exercitată asupra corpului.

Camera vie

Supranumit „camera vie“, Stephen Wiltshire este capabil să reproducă în detaliu un oraş întreg, după ce l-a privit pentru 20 de minute dintr-un elicopter. În vârstă de 36 de ani, artistul, diagnosticat cu autism, are propria galerie de artă permanentă în „Royal Opera Arcade, Pall Mall“ din Londra. În ianuarie 2006, el a fost desemnat de către Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii Membru al Ordinului Imperiului Britanic pentru contribuţia lui în artă.

Omul peşte

Francezul Stephane Mifsud a intrat în Cartea Recordurilor cu o performanţă incredibilă, reuşind să reziste 11 minute şi 35 de secunde sub apă, fără oxigen. Până la el nimeni nu rezistase mai mult de 10 minute. Performanţa este cu atât mai remarcabilă dacă ţinem cont de faptul că un scafandru îşi poate conserva aerul din plămâni timp de patru până la cinci minute, în timp ce un om normal abia dacă rezistă două minute.

Memorie de elefant

Elizabeth Parker este considerată de mulţi ca fiind un adevărat „calendar uman“, ea reuşind să îşi amintească absolut totul. Femeia poate să îşi amitească în detaliu ce i s-a întâmplat în fiecare zi din ultimii 25 de ani şi dacă în acea zi au existat evenimente importante pe teme care o interesează. În plus, Elizabeth îşi aminteşte cu precizie a câta zi din săptămână era respectiva dată, precum şi condiţiile meteo din acea zi. Oamenii de ştiinţă au inventat chiar şi un nume special pentru „boala“ ei: sindrom hipertimestic.

Mâncare cât cuprinde

Michel Lotito are un talent unic: poate mânca orice, de la metal, sticlă şi până la materiale toxice şi otrăvitoare. Din câte se pare, „căptuşeala“ stomacului său este de două ori mai groasă decât aceea a unui om normal, fapt ce îi permite să digere orice. Michel consumă aproximativ un kilogram de materiale diferite zilnic, nu înainte de a consuma o cantitate consistentă de ulei mineral. În plus, el a intrat în Cartea Recordurilor, după ce, în perioada 1978-1980, a devorat un avion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII