18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Lebede printre gunoaiele de pe Jiu
11 lebede şi-au făcut apariţia de câteva zile pe râul Jiu, pe porţiunea barajului Hidroelectrica. Din păcate, zona barajului de la periferia municipiului Târgu Jiu este plină de gunoaie venite din aval: peturi şi diverse alte resturi care plutesc în derivă. Mai mulţi târgujieni au mers pe malul Jiului pentru a fotografia păsările ocrotite de lege. „Cele 11 lebede au găsit condiţii specifice habitatului lor natural. Suntem într-o zonă mediteraneană şi de aceea s-au obişnuit foarte repede. Multe lebede s-au aclimatizat aici, dar este posibil să mai plece şi să revină“, a spus Elisaveta Juveloiu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj.
Mihaela Floroiu

Medalion literar-muzical Mihai Eminescu
Teatrul pentru copii şi tineret „Colibri“ organizează mâine, de la ora 11.00, la Casa de Cultură „Traian Demetrescu“, un medalion literar – muzical dedicat lui Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 161 de ani de la naşterea marelui poet.
Îşi dau concursul poeta Ioana Dinulescu, actorii Teatrului „Colibri“ Alla Bogdan Cebotari, Mihai Brumă-Uzeanu, Ilie Turcu, interpreţii Alina Tudor şi Cătălin Tudor.
Manifestarea este rodul colaborării dintre cele două instituţii culturale craiovene.
Mirela MARINESCU

Teo Trandafir, aşteptată la Viena
Teo Trandafir, diagnosticată cu pancreatită acută şi internată de săptămâna trecută la Spitalul Elias din Capitală, a fost aşteptată ieri, la clinica AKH din Viena, pentru investigaţii suplimentare şi tratament. Avionul cu care urma să fie transportată nu a putut zbura din cauza ceţii.
Fosta vedetă TV, în prezent deputat PDL, ar urma să stea în capitala Austriei circa două săptămâni.
Teo Trandafir a ajuns la spital în stare gravă, joia trecută, şi a fost internată la Secţia de terapie intensivă.
Duminică, reprezentanţii Spitalului Elias au precizat că pacienta rămâne deocamdată internată şi că aceasta nu doreşte să fie făcute publice detalii privind starea sa de sănătate.
În vârstă de 42 de ani, Teo Trandafir şi-a câştigat popularitatea, înainte de intrarea în politică, datorită emisiunilor de divertisment pe care le-a realizat timp de mai mulţi ani şi care au înregistrat audienţe semnificative, în special în perioada difuzării lor la Pro TV.
NewsIn

Grup de lucru la MAI pentru recalcularea pensiilor
Ministrul Traian Igaş a dispus o serie de măsuri în vederea urgentării modificării pensiilor recalculate potrivit Legii nr. 119/2010, în cazul celor care au depus sau vor depune cereri scrise, însoţite de adeverinţele privind veniturile lunare individuale realizate necesare stabilirii punctajelor medii anuale, se arată în comunicatul remis ieri de Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI).
Începând cu 17 ianuarie, se va constitui un grup de lucru din personalul unităţilor aparatului central al MAI şi din inspectoratele generale aflate în subordinea ministerului. Principalele atribuţii ale grupului de lucru vor fi extragerea şi introducerea datelor din adeverinţele privind veniturile realizate în aplicaţia informatică pentru modificarea pensiilor recalculate, cu asigurarea tehnicii de calcul pentru realizarea unei reţele informatice necesare, prin redistribuirea acesteia la Casa de Pensii a MAI de la alte unităţi ale ministerului.
De asemenea, s-a stabilit că membrii grupului de lucru vor lucra în două ture, în zilele lucrătoare, în intervalul 7.00 – 22.00.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS