18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Moneda din viitor
Tânăra Sarah Legg, o adolescentă de 17 ani din Fareham, a rămas plăcut surprinsă să constate că este posesoarea unei monede ce „provine“ din viitor. Potrivit absurdityisnothing.net, pe rarisima monedă de 50 de pence este imprimat anul 2011, care încă nu a sosit. Adolescenta a povestit că a primit preţioasa monedă de la casiera cantinei, unde a mers să ia prânzul. „Mi-am luat ceva de mâncare la şcoală şi când mi-a dat restul, am văzut că moneda era deosebit de strălucitoare, aşa că m-am uitat mai atent. Am fost foarte şocată să văd că pe monedă apărea o dată din viitor. Mi s-a părut că am călătorit în timp. La început am fost un pic surprinsă şi le-am arătat moneda şi prietenilor mei“, a povestit Sarah. Specialiştii nu sunt prea siguri în legătură cu provenienţa monedei, toţi fiind însă de acord că aceasta nu ar trebui să se afle în circulaţie. „Această monedă este destul de neobişnuită, iar tânăra ar trebui să o păstreze. Nu pot să îi stabilesc valoarea, dar cu siguranţă este o monedă foarte specială“, a explicat Rob Davies, pasionat de numismatică.

Sicriul asasinului lui Kennedy, vândut la licitaţie
Un cumpărător care a dorit să îşi păstreze anonimatul a plătit  87.469 de dolari pentru sicriul în care s-a aflat cadavrul lui Lee Harvey Oswald, timp de peste 18 ani. Potrivit ansa.it, anunţul a fost făcut de casa de licitaţii Nate D. Sanders din Santa Monica. Oswald a fost arestat după asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, pe 22 noiembire 1963, în Dallas, fiind ucis două zile mai târziu de Jack Ruby, în timp ce era dus la închisoare. Sicriul a fost dezgropat în 1981, după o dispută legală între văduva şi fratele lui Oswald.

Crăciun în congelator
Doi francezi şi-au propus să îşi petreacă Crăciunul într-o cameră frigorifică, pentru a fi mai bine pregătiţi pentru o expediţie la Polul Nord, care va avea loc în perioada martie – aprilie 2012. După cum informează ansa.it, cei doi au decis ca timp de nouă zile, între 17 şi 25 decembrie, să stea închişi la -25 de grade Celsius într-o cameră frigorifică.
Julien Cabon şi Alan Le Tressoler vor ca în acest fel să îşi testeze rezistenţa fizică şi echipamentul pentru expediţie şi, în acelaşi timp, să se obişnuiască un pic cu frigul năpraznic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS