16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

Femeie fără mâini, expertă în taekwondo
O femeie din Statele Unite, care s-a născut fără mâini şi fără rotule, este pe cale să obţină centura neagră la taekwondo, informează site-ul web.orange.co.uk. Sheila Radziewicz va da „examenul“ luna viitoare, în faţa unui instructor de arte marţiale din New York. Femeia, în vârstă de 32 de ani, s-a născut cu sindromul TAR (trombocitopenie amegacariocitară cu absenţa radiusului), o boală foarte rară, care asociază o scădere anormală a numărului de trombocite din sânge cu absenţa osului radius, şi se pregăteşte în domeniul artelor marţiale de mai bine de trei ani. Sheila duce o viaţă normală, lucrează pe post de consultant pentru victimele violenţei domestice şi spune că nu a lăsat niciodată handicapul ei să o împiedice să facă ce şi-a dorit. Tocmai de aceea a început antrenamentele de taekwondo, ajungând să obţină centura maro. Antrenamentele pe care le face sunt adaptate limitărilor organismului său, însă, în ciuda handicapului, Sheila excelează, reuşind chiar să folosească nunchuckul şi să spargă cărămizi, ca orice practicant de arte marţiale.

Gurmand amator de becuri
Un bărbat este deţinătorul unui record cel puţin surprinzător: a reuşit să mănânce până acum 1.500 de becuri, informează site-ul zigonet.com. Wang Xianjun, un chinez de 54 de ani, a început să ronţăie cioburi de sticlă când avea 12 ani, considerând că această „delicatesă“ este foarte crocantă şi cu un gust savuros. Povestea mâncătorului de becuri a început în copilărie, când a înghiţit din greşeală un os mare de peşte. Observând că acest incident nu a avut nici un efect negativ asupra sănătăţii sale, Wang Xianjun a devenit curios să vadă ce se întâmplă dacă mănâncă bucăţi de sticlă. Nici după ce a mâncat cioburi nu i s-a întâmplat nimic, aşa că bărbatul a început să îşi facă un obicei din a mânca becuri, pe care le consideră „absolut delicioase“. De atunci şi până în prezent a savurat în total 1.500 de becuri şi cel mai ciudat şi interesant este faptul că toate analizele făcute au ieşit perfect, relevând că bărbatul are o stare de sănătate excepţională.

Copil salvat de la moarte de urechile clăpăuge
Un băieţel de şase ani din China a alunecat printre gratiile balconului apartamentului în care locuia, însă, din fericire pentru el, urechile clăpăuge l-au împiedicat să cadă de la etajul opt al blocului, informează site-ul web.orange.co.uk. Totul s-a întâmplat pentru că bunicul copilului a plecat din apartament pe când cel mic dormea. Când s-a trezit, băiatul a pornit în căutarea bunicului său şi a alunecat printre gratiile balconului. Vecinii au alertat poliţia după ce au auzit ţipetele disperate ale copilului rămas atârnat de gratiile balconului. O echipă de intervenţie a sosit imediat la faţa locului, iar pompierii de la descarcerare au reuşit să îl salveze pe micuţ. „A avut mare noroc. Ar fi putut în orice clipă să cadă de acolo sau s-ar fi putut sufoca“, a declarat unul dintre pompierii care au intervenit.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS