16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCiocolată şi sex

Ciocolată şi sex

Indiferent ce s-ar spune, ciocolata şi sexul au, dacă mai există vreo îndoială, cel puţin un lucru în comun: senzaţia de plăcere pe care o dau consumatorului.

Câţi dintre noi pot oare rezista în faţa unei tablete de ciocolată? Însă chiar este o delicatesă cu proprietăţi afrodisiace? Indiferent de răspunsul la întrebare, ciocolata este cel mai râvnit cadou, atât de către cei mici, cât şi de cei mari, fiind, alături de trandafiri, cel mai romantic dintre cadouri. În plus, în zilele noastre este la modă să descriem ciocolata ca fiind un fel de „panaceu“, acel medicament considerat odinioară a fi capabil să vindece orice boală. Potrivit unor studii ştiinţifice, ciocolata este un afrodisiac în adevăratul sens al cuvântului, având în vedere că acesta conţine cofeină, feniletilamină şi teobromină. După cum se ştie, cofeina este un stimulent natural, în timp ce teobromina stimulează inima şi sistemul nervos. La rândul său, feniletilamina acţionează asupra moralului şi este un antidepresiv. Altfel spus, combinaţia dintre aceste trei substanţe ajută individul să fie mai vesel şi dezinvolt, şi, mai ales, excitat. Pe de altă parte, ciocolata este un aliment bogat în grăsimi şi calorii, însă dacă este consumată în cantităţi moderate poate contribui la creşterea moralului, precum şi la înlăturarea inhibiţiilor. Iar, la urma urmei, caloriile în plus pot fi arse în mod plăcut, cu ajutorul partenerului. 100 de grame de ciocolată amăruie conţin 542 de calorii, în timp ce ciocolata cu lapte conţine 565. În funcţie de durată, dar şi de fantezie, în urma unui raport sexual se consumă între 200 şi 600 de calorii, la acestea adăugându-se şi cele consumate în timpul preludiului.

Calorii şi amor
 
Există voci care afirmă că o tabletă de ciocolată provoacă un fel de extaz comparabil aproape cu un orgasm. Mai mult chiar, unii spun ca ar renunţa oricând la o partidă de sex pentru ciocolată. Un studiu internaţional realizat recent a scos la iveală un adevăr destul de trist pentru reprezentanţii sexului tare. Mai mult de jumătate dintre femei spun că ciocolata le oferă aceeaşi plăcere ca şi sexul. Aproape toate doamnele intervievate consideră ciocolata cel mai puternic afrodiziac, dar şi cea mai puternică tentaţie, multe dintre ele fiind dispuse să mintă şi chiar să fure, pentru a obţine o bucăţică din această delicatesă. În plus, ciocolata poate fi „sarea şi piperul“ care dă savoare nopţilor de pasiune. Micile jocuri erotice pot avea un aliat de nădejde în ciocolată. Alături de căpşune şi frişcă, ingrediente clasice în materie de jocuri erotice, ciocolata îşi poate găsi şi ea un loc de frunte în dormitor. Atenţie, însă, să nu exageraţi. Pentru că un consum în exces poate provoca greaţă şi chiar probleme gastro-intestinale.

Istorie şi ciocolată

Şi istoria confirmă teoria proprietăţilor afrodiziace ale ciocolatei. Regele aztec Montezuma consuma ciocolată înainte de-a face sex cu soţiile sale. Nu trebuie uitat nici seducătorul Casanova, care, la fel ca regele aztec, consuma şi îşi servea şi cuceririle cu ciocolată înainte de a da frâu liber pasiunii. Din câte se pare, el era convins de faptul că ciocolata este un adevărat „elixir al dragostei“ şi o consuma în loc de şampanie. De asemenea, se spune că Marchizul de Sade a folosit o dată ciocolată şi celebrul afrodiziac spaniol „Spanish Fly“ pentru a-şi amuza invitaţii la un bal: „La desert, a strecurat câteva tablete de ciocolată în mâncarea invitaţilor. Mesenii au devorat mâncarea şi au devenit imediat foarte pasionali. Nici onorabilele doamne nu au putut rezista ispitei şi au dat frâu liber pasiunii. Astfel se face că Marchizul de Sade a beneficiat de favorurile cumnatei sale“.

Când ciocolata ucide
În 1630, în Mexic, un episcop a interzis consumul de ciocolată în timpul slujbelor religioase. Din câte se pare, credincioşilor le-a fost foarte greu să reziste tentaţiei de a consuma ciocolată şi au considerat această interdicţie ca fiind o adevărată tortură. În cele din urmă, episcopul a fost ucis cu o băutură pe bază de ciocolată şi venin. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII