16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024

Odă internetului

Organizatorii celei de-a cincea ediţii a Zilei Mondiale a Internetului oferă un premiu în valoare de 3.000 de euro celui care va compune cel mai frumos imn dedicat „sărbătoritului“.
După ce au încercat să organizeze un concurs la finalul căruia să găsească o denumire pentru noua monedă europeană sau nişte versuri pe măsură pentru Imnul Naţional spaniol, ibericii încearcă acum să organizeze o competiţie pentru a găsi o nouă idee universală. Mai precis, este vorba de o melodie închinată internetului, un cântec care să reprezinte reţeaua în ciberspaţiu. Cu ocazia celei de-a cincea ediţii a Zilei Mondiale a Internetului, care se va celebra pe 17 mai, organizatorii spanioli s-au gândit la un concert on line. Principala intenţie a ibericilor este de a găsi o melodie oficială, convinşi fiind că un compozitor este capabil să compună un imn care să-i unească pe toţi internauţii într-o „unică suflare patriotică“.

Apel planetar

Luis Arroyo, coordonatorul iniţiativei, a lansat apelul său planetar către toţi muzicienii. Imnul trebuie să se refere la valorile solidarităţii în reţea. Arroyo, care se gândeşte la acest proiect încă din 2006, este sigur că datorită forţei muzicii şi ritmului plăcut urechii, un imn dedicat internetului ar fi în beneficiul „navigării“ şi al internauţilor. Între timp, se lucrează la primul concert cibernetic mondial, care va fi dirijat virtual de Carlos Escudero, profesor de vioară şi dirijor al orchestrei „La Camerata de San Nicolas“ din Zaragoza, cu participarea lui Pedro Vazquez Marin, dirijor al orchestrei din Aljarafe. Şi în acest caz, oricine cântă la un instrument se poate alătura orchestrei din orice colţ al Terrei. Tot ce trebuie să facă este să trimită un material filmat, în care interpretează una dintre melodiile propuse. În ceea ce-l priveşte pe compozitorul care va crea imnul dedicat internetului, premiul pus în joc este de 3.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS