16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024

Scurte stiri

Baschetbaliştii au pierdut la Sibiu

Plecaţi fără şanse prea mari la Sibiu, chiar în ziua meciului, baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au fost învinşi sâmbătă, de CSU Atlassib, cu scorul de 100-73, în primul meci oficial din acest an din campionatul Diviziei A. Fără americanul Germain Green, căruia nu i-a sosit cartea verde, oltenii s-au ţinut bine în primul sfert, pe care l-au şi câştigat cu 19-17, apoi sibienii au câştigat detaşat următoarele două părţi, 31-15 şi 26-14. Majoritatea atacurilor echipei din Bănie s-au lovit de o apărare agresivă a elevilor lui Peter Schomers. Ultima repriză, în care gazdele au mizat mai mult pe jucătorii de pe banca de rezerve, a fost câştigată la limită de CSU Sibiu, scor 26-25. Antrenorul principal de la SCM-U, Paul Nicolae, a trimis în teren următorii jucători: Tomic (28 de puncte), Lepădat (5), Albu (4), Andonie, Răducanu (3), Holmes (13), Mitchell (9), Lekic (11), V. Ştefan. Interesant este că tabela de marcaj din Sala Sporturilor nu a funcţionat. Tot meciul s-a desfăşurat cu timp de atac ţinut la mână, iar scorul a fost notat pe foaie. Oltenii joacă sâmbătă pe teren propriu, cu CSM Oradea.

Daniela MITROI

 

Au păşit cu stângul în 2009

Voleibalistele de la SCM-U Craiova au înregistrat sâmbătă un nou eşec în Divizia A1, fiind învinse, în deplasare, de Unic LPS Piatra Neamţ, scor 3-0 (22, 7, 20). La echipa olteană, pregătită de Puşa Dina, au debutat şi nou-venitele Daniela Cocoş şi Denisa Drâmboi, iar Toma a jucat libero, în locul sârboaicei Mozgon, care nu mai face parte din lot. „Libero-ul Ana Mozgon a avut probleme cu viza şi noi nu puteam să o aşteptăm la nesfârşit. Am vorbit cu impresarul ei să-i transmită că renunţăm la ea. În aceste condiţii, am reprofilat-o pe Toma pe postul de libero“, a explicat preşedintele clubului SCM, Nicu Stoian, prezent la meciul de la Piatra Neamţ. Cât despre joc, el a apreciat: „Am condus mereu, mai ales în seturile 1 şi 3, dar moldovencele servesc foarte bine, iar noi am avut probleme la preluare. Suntem într-o formulă nouă de echipă, după ce au plecat unele jucătoare şi au venit altele“. Acesta a adăugat că actuala antrenoare secundă de la SCM-U, Daniela Mincă, are drept de joc, dar trebuie să se pună la punct cu pregătirea fizică. Puşa Dina a trimis în teren la Piatra Neamţ următoarele jucătoare: Dimitrova, Cocoş, Vasinca, Toteva, Bucur, Drâmboi, Toma – libero. Au mai jucat: Sturzu şi Simovici. În runda viitoare, craiovencele joacă pe teren propriu, cu Dinamo Bucureşti.

Daniela MITROI

 

Pascu şi Patzaichin, preşedinţi

Preşedinta FR de Scrimă, Ana Pascu, a fost numită preşedintă a Comisiei Tehnice a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), în vreme ce Ivan Patzaichin va fi preşedintele Comisiei de Etică din cadrul COSR, învestirile având loc în şedinţa Comitetului Executiv, condusă de preşedintele forului, Octavian Morariu. Comisia Tehnică este formată din Ana Pascu – preşedintă, Nicolae Mărăşescu – secretar general, Arthur Hoffman – reprezentat COSR, Alexandru Epuran – reprezentat COSR, Răzvan Buşneag – reprezentant al INMS (Institutul Naţional de Medicină Sportivă), Pierre de Hillerin – reprezentant al INCS (Institutul Naţional pentru Cercetare în Sport), Constantin Arghiropol – membru şi Gheorghe Cismaş – membru, urmând ca MTS să-şi desemneze un reprezentant. Comisia de etică este alcătuită din Ivan Patzaichin – preşedinte, Anatolie Grinţescu – membru, Cătălin Tolontan – membru, Virgil Alexandru Voicu – jurist, Dan Vişoiu – jurist şi Simona Amânar, urmând să fie ales şi un sportiv olimpic. S-au mai stabilit şi principalele aspecte privind organizarea şi desfăşurarea „Galei Sportului Românesc“, care va avea loc pe 31 ianuarie, la Complexul Olimpic „Sydney 2000“ de la Izvorani, iar şeful de misiune al JO de iarnă Vancouver 2010, Alexandru Epuran, director sportiv al Departamentului Sport din cadrul COSR, a făcut o primă informare privind stadiul actual de organizare în vederea participării României la aceste Jocuri. Monica Iacob Ridzi, ministrul tineretului şi sportului, a precizat în cadrul şedinţei că va încerca să obţină un buget mai mare sau cel puţin egal cu cel din 2008.

Alexandru VÎRTOSU

 

Worcester a tăiat elanul stejarilor

Selecţionata „Stejarii“ Bucureşti a pierdut cu scorul de 19-38 (6-19) în faţa formaţiei engleze Worcester Warriors, într-un meci disputat pe stadionul „Sixwaysva“, în faţa a 10.000 de spectatori, în penultima etapă a Cupei Challenge. Reuşitele românilor au fost semnate de Daniel Carpo, iar celelalte puncte au fost aduse de Florin Vlaicu, care a înscris din patru penalităţi şi o transformare. Englezii au marcat eseurile prin Ryan Powell, Chris Latham, Rico Gear şi Matt Powell (2) şi au transformat reuşitele prin Hickey (2) şi Carlisle (3). Reprezentativa bucureşteană a terminat meciul în 14 oameni, după ce Surugiu a încasat cartonaşul galben în minutul 79. „Stejarii“ au jucat meciul cu Worcester cu următoarea formaţie: Vlaicu – Ciuntu, Dascălu, Gal, Makapelu – Aoina, Surugiu – Carpo, Winslade, Burcea – Macovei, Popârlan – Lazăr, Taşcă, Nere. Rezerve au fost Andrei Rădoi, Flavius Dobre, Alexandru Grigore, Valentin Ivan, Ionuţ Dimofte, Mădălin Lemnaru şi Cătălin Fercu. Următorul meci al românilor va avea loc vineri, tot în deplasare, când vor întâlni formaţia franceză Bourgoin. După cinci etape, clasamentul grupei este următorul: 1. Worcester (19 puncte), 2. Bourgoin (9), 3. Petrarca (9), 4. „Stejarii“ (5).

Alexandru VÎRTOSU

 

Del Potro, finalist la Auckland

Tenismanul Juan Martin Del Potro şi-a trecut în cont cel de-al cincilea trofeu ATP al carierei, după ce l-a învins pe americanul Sam Querrey, scor 6-4, 6-4, în finala turneului de la Auckland, dotat cu premii totale de 480.750 de dolari. Sud-americanul de 20 de ani, cel mai tânăr jucător din top zece mondial, a devenit primul argentinian care a câştigat turneul din capitala Noii Zeelande. „Toate titlurile sunt speciale, iar acesta este primul al sezonului pentru mine. Acest lucru este bun pentru viitorul meu şi o să încerc să câştig cât mai multe. Este un start minunat de sezon. O să încerc să joc cât mai bine la Melbourne“, a spus Del Potro, care are un bilanţ excelent în finale, cinci victorii şi o înfrângere.

Alexandru VÎRTOSU

 

Nalbandian, învingător la Sydney

Turneul de la Sydney (Australia), dotat cu premii totale de 484.750 de dolari, a fost câştigat de argentinianul David Nalbandian, al patrulea favorit, care a trecut în finală, scor 6-3, 6-7(9), 6-2, de finlandezul Jarkko Nieminen (40 ATP), obţinând astfel al zecelea trofeu ATP al carierei. „Este perfect să câştigi un turneu înainte de Australian Open. Sunt foarte fericit de săptămâna pe care am avut-o aici. Încă de la începutul ei am jucat bine. În ultimul act a fost un meci dificil. Am jucat foarte bine uneori, dar au fost şi momente când nu m-am descurcat prea grozav. O să merg la Melbourne cu foarte multă încredere, iar asta-i bine“, a spus Nalbandian. „Este foarte bun şi acest loc doi. Aveam nevoie de aceste victorii săptămâna aceasta, pentru că m-am ales de pe urma lor cu multă încredere. Mă simt foarte bine, nu sunt obosit din punct de vedere psihic“, a afirmat nordicul Jarkko Nieminen.

Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS