18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinDezvoltaţi-vă carisma

Dezvoltaţi-vă carisma

Asul pe care îl au în mânecă persoanele care se află mereu în centrul atenţiei, chiar dacă nu fac nimic, se numeşte carismă. Adesea, acest magnetism este înnăscut, însă, dacă nu sunteţi dotat cu acest dar, cu puţin efort şi exerciţii, situaţia se poate îmbunătăţi. Iată câteva trucuri pentru a vă dezvolta carisma.

 

Observaţi-i pe cei din jur

 

De multe ori, este suficient să vă puneţi în pielea celorlalţi pentru a afla răspunsul la propriile dumneavoastră întrebări. Gândiţi-vă la persoanele carismatice care vă înconjoară şi întrebaţi-vă ce le face să aibă acel magnetism: surâsul, vocea, modul de a acţiona sau de a asculta? Nu trebuie să lă copiaţi, ci, pur şi simplu, să reuşiţi să înţelegeţi ce îi face diferiţi de alţii şi să constataţi că nu este în nici un caz vorba doar despre fizicul lor. Aceste observaţii vă vor ajuta să vă transformaţi într-o persoană carismatică.

 

Sfaturile lui Sharon Stone

 

Cu siguranţă nu este singura blondă cu ochi albaşti şi corp de zeiţă. Cu toate acestea, are ceva în plus faţă de celelalte, care nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Pentru a dezvălui acest mister, James Lipton, producător şi prezentator al emisiunii „Actor’s studio“, a întrebat-o care este secretul său. „Pe lângă hainele mele negre sexy şi lenjeria neagră, am şi un mod de a acţiona“, a spus Sharon Stone. Actriţa nu se mulţumeşte doar cu prezenţa ei într-un anumit loc, ci mizează şi pe modul în care îşi face apariţia. În câteva cuvinte, ştie să-şi joace cartea. Aşadar, din când în când, nu ezitaţi să vă repetaţi că prezenţa dumneavoastră trebuie să fie fermecătoare şi să-i lase pe toţi cu gura căscată. Pregătiţi-vă înaintea unui colocviu sau a unei întâlniri. Dacă veţi fi convinsă că sunteţi o femeie fatală, inteligentă, plină de farmec, veţi reuşi să-i fascinaţi şi pe cei din jurul dumneavoastră. Secretul stă în a crede cu tărie acest lucru.

 

Deschideţi-vă în faţa celorlalţi

 

Nu staţi izolată, sperând să atrageţi atenţia. Luaţi-vă inima în dinţi şi mergeţi către ceilalţi. Dezvoltaţi-vă capacitatea de a asculta, cereţi precizări, arătaţi-vă interesată de ceea ce vi se povesteşte. Oamenii carismatici inspiră încredere. Nu uitaţi că în fiecare fiinţă umane se ascunde un ego care aşteaptă doar să fie ascultat şi linguşit. Acesta este punctul nostru slab şi, în acelaşi timp, punctul de forţă al celor care ştiu să se folosească de această informaţie.

 

Profitaţi de zâmbetul dumneavoastră

Nimeni nu este atras de o persoană încruntată. Toţi cei din jur se vor gândi să o lase în pace, de teamă să nu-i accentueze supărarea. Adoptaţi o expresie a feţei deschisă, zâmbiţi, priviţi în jurul dumneavoastră în aşa fel încât să arătaţi deschiderea faţă de cei pe care îi aveţi în preajmă. Atenţie, însă! Fiţi naturală şi evitaţi zâmbetele forţate precum cele ale vedetelor de la Hollywood atunci când se simt în lumina reflectoarelor. Vă veţi alege nu doar cu o durere de mandibulă, dar riscaţi să fiţi considerată superficială.

 

Păstraţi o notă de mister

 

Încercaţi să nu vă deschideţi complet. Nu vă povestiţi viaţa din copilărie până în prezent. Nu fiţi disponibilă la orice invitaţie, nu exageraţi cu glumele doar pentru a vă face interlocutorul să râdă. Învăţaţi să vă faceţi dorită şi lăsaţi mereu o undă de mister atunci când vine vorba despre viaţa dumneavoastră. Procedaţi în aşa fel încât să stârniţi curiozitatea celorlalţi şi să-şi dorească să descopere mereu din ce în ce mai multe detalii despre dumneavoastră.

 

Veniţi cu idei noi

 

Propuneţi lucruri noi, neobişnuite, care favorizează socializarea. Un picnic nocturn într-un parc închis publicului, un concert de muzică clasică într-o grădină, un prânz tematic. Nu organizaţi însă astfel de evenimente prea des pentru că riscaţi să deveniţi plictisitoare şi iritantă cu invenţiile dumneavoastră.

 

Ieşiţi în evidenţă cu ceva

 

Credeţi că aveţi un fizic banal? Nu este absolut nici o problemă. Găsiţi un element pe care să-l valorificaţi. Adoptaţi un anume stil cu care ceilalţi să vă identifice. Îmbrăcaţi-vă casual sau elegant, în funcţie de preferinţele dumneavoastră. Important este să descoperiţi un stil. Deveniţi doamna care are perechile de pantofi cele mai frumoase sau accesoriile cele mai originale. Veţi deveni astfel extrem de repede o persoană care va fi aşteptată mereu cu nerăbdare şi, mai ales, una de care toată lumea îşi va aminti.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS