18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCiudăţenii cu iz gastronomic

Ciudăţenii cu iz gastronomic

Indiferent că e vorba de bătăi cu frişcă sau concursuri de gândaci, gurmanzii amatori de senzaţii tari au ocazia să trăiască experienţe de neuitat în unele dintre cele mai ciudate restaurante de pe mapamond.

Pentru a veni în întâmpinarea turiştilor amatori de senzaţii gastronomice de neuitat, site-ul IgoUgo.com a realizat un inedit top al celor mai ciudate evenimente din lume. Un exemplu elocvent este Marea Bătălie cu Frişcă, desfăşurată la Olomouc, în Cehia. Aici, participanţii „înarmaţi“ cu vase de frişcă sunt împărţiţi în două. După numărătoarea inversă, echipele aleargă unele spre altele pentru a se întâlni în centru, unde are loc marea înfruntare. Altă experienţă care nu trebuie ratată de turiştii dornici de aventură ar fi servirea mesei la Restaurantul Modern al Toaletei din Taipei, Taiwan. Mâncarea preparată aici este foarte bună, preţurile sunt accesibile, singura problemă ar fi modul de prezentare. „Servirea mesei în acest restaurant a fost o experienţă unică. Stai aşezat la o cadă (masa) şi de jur-împrejur sunt vase de toaletă (scaune). Mâncarea este servită tot într-un closet în miniatură“, a povestit un client al restaurantului.

Şi pentru a rămâne în temă, de o experienţă similară au parte şi cei care ajung la Shot Cafe, în Riga, Lituania. Potrivit celor care au vizitat aceste meleaguri, Shot Cafe are de departe cea mai „tare“ toaletă din lume. Aceasta este iluminată în funcţie de starea de spirit şi schimbă culoarea, de la roşu aprins la albastru închis sau verde pal. Vasul de toaletă este transparent şi prin el se pot vedea sârmă ghimpată şi lame de ras.

 

Cu degetul în cocteil

 

În Austin, Texas, adulţii şi copiii se adună an de an pentru a sărbători ziua de naştere a lui Iior, prietenul fictiv al ursuleţului Winnie. Ziua lui Iior se celebrează de peste 40 de ani aici, în Austin. Se intră gratuit, iar banii strânşi din vânzarea de mâncare, băuturi, picturi pe faţă şi altele sunt donaţi organizaţiilor locale nonprofit. Sărbătoarea se ţine în Pease Park, aproape de centru, precizează sursa citată.

Turiştii cu un „stomac de fier“ nu pot rata o vizită la Downtown Hotel Sourtoe Cocktail Club din Dawson City, Alaska. Aici ei pot savura o băutură care conţine un deget de la piciorul unui om. Pentru a nu încălca regulile locului, consumatorii trebuie să atingă cu buzele degetul sărat. O experienţă mai puţin dezgustătoare pot trăi turiştii care servesc masa la Restaurantul Verzelor şi Prezervativelor din Bangkok, Thailanda. În ciuda numelui, este vorba de un restaurant normal, unde, după cină, clienţilor le este servit şi un prezervativ. Încasările obţinute de acest local sunt donate pentru Asociaţia de Dezvoltare a Populaţiei şi Comunităţii.

 

Baie în vin roşu

 

Londonezii nu puteau lipsi nici ei de pe lista de ciudăţenii. Pentru ei, sărbătoarea „Mardi Gras“ („Marţea Grasă“), supranumită şi „marţea clătitelor“ şi care pică întotdeauna cu 47 de zile înaintea Paştelui catolic, este o zi deosebită. În această zi au loc în capitala Marii Britanii popularele curse ale clătitelor, unde participanţii trebuie să poarte un costum cât mai dubios şi să aibă o poftă cât mai mare de clătite.

Iubitorii de vin au ocazia să se desfete în licoarea lor preferată la Hakone Kowakien Yunessun, din Hakone, Giappone. Aici ei se pot relaxa într-o piscină cu vin roşu la umbra Muntelui Fuji. Americanii nu se lasă nici ei mai prejos când vine vorba de experienţe gastronomice inedite. De exemplu, la Cafe Gratitude, din San Francisco, California, cuvântul de ordine este gratitudinea, pentru că, în cazul în care nu vă manifestaţi recunoştinţa, riscaţi să rămâneţi nemâncat. Alt element inedit este numele mâncărurilor. De exemplu, una dintre cele mai populare specialităţi este salata „Sunt abundentă“, extrem de populară printre clienţi.

În cazul în care vă petreceţi concediul la Antipozi, mai precis la Brisbane, nu trebuie să rataţi o vizită la Story Bridge Hotel. Aici vă puteţi achiziţiona un gândac de bucătărie, cu care să participaţi la cursele BYO Roach, adevărate evenimente sportive, de unde nu lipsesc suporterii, gălăgia şi tensiunea de rigoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS