16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRemedii pentru tenul obosit

Remedii pentru tenul obosit

Un ten obosit şi pleoapele umflate vă dau bătăi de cap în fiecare dimineaţă? Sfaturile specialiştilor vă ajută să vă recăpătaţi prospeţimea.

 

Nopţile târzii petrecute în faţa calculatorului lasă urme vizibile pe chip. Imaginea reflectată dimineaţa în oglindă nu vă mulţumeşte în nici un fel. Aţi vrea să aveţi inelul Arabelei, care să poată face minuni. Şi cum acest lucru nu este posibil, sfaturile specialiştilor vă vor da o mână de ajutor. Dacă aveţi prin casă o sticlă de apă minerală rece şi un flacon golit, veţi putea face primul pas în lupta cu oboseala care a lăsat urme vizibile pe chip. Stropiţi-vă cu apă din belşug, lăsând-o să acţioneze câteva secunde, după care îndepărtaţi-o cu un disc de demachiat. Şi duşul scoţian face minuni, având un efect bun asupra epidermei. „Spălaţi-vă mai întâi de 30 de ori cu apă cât mai fierbinte, apoi tot de 30 de ori cu apă cât mai rece. Faţa se va înroşi, datorită activării circulaţiei sângelui. Dublaţi acţiunea spălatului cu aplicarea unei creme hidratante, pe care trebuie să o masaţi îndelung. Ideal ar fi 40 de mişcări pentru fiecare zonă: pleoape, cearcăne, riduri, obraji, cute în jurul gurii, bărbie, gât. Practicată consecvent, metoda dă rezultate de excepţie“, spun cosmeticienii.

Şi cuburile de gheaţă fac minuni în dezumflarea obrajilor şi activarea circulaţiei periferice. Nu trebuie decât să plimbaţi pe tot obrazul, apoi pe frunte şi gât câteva cuburi învelite într-o pungă. Dacă aţi uitat să puneţi cu o seară înainte apă în recipientele de cuburi, puteţi înmuia un disc de demachiat umezit în congelator. Efectul său va fi acelaşi ca şi în cazul cuburilor de gheaţă.

Ajutorul produselor cosmetice

Puteţi continua lupta împotriva oboselii înarmându-vă cu produse cosmetice. Gelurile, serurile cu efect de întinerire au o compoziţie ultrafină, capabilă să întindă perfect trăsăturile. Singurul lucru de care trebuie să ţineţi cont este că aceste produse cosmetice se aplică pe faţa curată, căci dublarea cu altă cremă, chiar din aceeaşi gamă cosmetică, le anulează efectul. Nu uitaţi să zâmbiţi, căci numai astfel obrazul îşi va recăpăta seninătatea.

Tratamentul de acasă

Dacă timpul nu vă permite să faceţi o vizită la cabinetele de cosmetică, pentru a vă recăpăta seninătatea pielii, puteţi recurge la câteva trucuri acasă. Bateţi un albuş de ou, după care amestecaţi-l cu o linguriţă de miere şi două linguri de făină. Întindeţi apoi pasta pe faţă şi lăsaţi-o să acţioneze douăzeci de minute. Şi pătrunjelul are puteri miraculoase. Nu trebuie decât să tocaţi câteva frunze proaspete şi să vă ungeţi cu ele pe faţă, pe frunte, obraji, bărbie şi în zona din jurul ochilor. Lăsaţi să acţioneze câteva minute şi apoi clătiţi-vă cu apă. Pentru doamnele sau domnişoarele care au un ten gras, cea mai bună mască este cea compusă dintr-un gălbenuş de ou amestecat cu o lingură de ulei camforat, ce se poate achiziţiona din farmacii. Compoziţia se va lăsa să acţioneze un sfert de oră, după care faţa se va clăti cu apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS