16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRecăpătaţi-vă frumuseţea ochilor

Recăpătaţi-vă frumuseţea ochilor

Lipsa odihnei se reflectă în privirea fiecăruia dintre noi. Cearcănele nu întârzie să apară, iar ochii se înroşesc. În ajutor vă vin micile trucuri care maschează efectele negative ale oboselii ochilor.

 

O noapte nedormită sau oboseala de peste săptămână vă afectează ochii. Limpezimea lor este tulburată, iar cearcănele îşi fac imediat simţită prezenţa. Pentru a scăpa de micile neplăceri, puteţi recurge la câteva tratamente naturiste. „Cearcănele nu apar doar pe fond de oboseală, ci şi atunci când lichidele nu sunt corect eliminate din organism. Ele apar mult mai repede la persoanele care nu au grăsime în pomeţii nu foarte bine conturaţi. Pielea la aceste persoane se va lăsa odată cu înaintarea în vârstă. Şi pungile apărute sub ochi sunt tot o problemă cauzată de trecerea anilor. În ambele cazuri, cel mai bun remediu îl reprezintă odihna şi un aport ridicat de lichide“, a precizat Flori Băloi, cosmeticiană.

Nu trebuie decât să respectaţi programul de somn, de opt ore, căci numai astfel cearcănele se vor diminua simţitor. Nu uitaţi nici de consumul de lichide, 2-2,5 litri de apă plată pe zi, combinată cu puţină lămâie. Vă vin în ajutor în lupta cu cearcănele inestetice şi produsele cosmetice, anticearcănul şi fondul de ten. „Anticearcănul trebuie să aibă o nuanţă un pic mai deschisă decât culoarea tenului şi o consistenţă cremoasă, pentru a intra cât mai bine în piele şi pentru a nu accentua micile riduri. În ceea ce priveşte fondul de ten, acesta trebuie să facă parte din categoria celor mate“, a completat cosmeticiana.

Şi tratamentele naturiste folosite încă de pe vremea bunicii îşi au rolul lor. Puteţi aplica pe pleoape felii de cartofi cruzi sau puteţi opta pentru nişte comprese reci cu infuzie de ceai de albăstrele sau de tei. Cu toate aceste arme de partea dumneavoastră, lupta împotriva cearcănelor va fi câştigată.

Avantajul ochelarilor

Ochelarii pot camufla deseori ochii obosiţi. Este de preferat să-i purtaţi şi să renunţaţi în această perioadă la lentilele de contact. Dacă acestea sunt combinate cu lipsa odihnei, rezultatul va fi dramatic: ochii se vor înroşi şi vă vor provoca o senzaţie de usturime. Hidratarea ochilor are şi ea o importanţă deosebită. Câteva picături de soluţie (pe care o găsiţi în farmacii) pot lubrifia ochii obosiţi, conferindu-le un aspect luminos. Unele soluţii conţin chiar şi substanţe care au rolul de a contracta vasele de sânge, făcând astfel ca inestetica roşeală să dispară.

Trucuri în machiaj

Un machiaj adecvat al ochilor obosiţi va diminua efectul oboselii. Specialiştii în make-up, citaţi de site-ul csid.ro, folosesc două trucuri pentru a face ochii să pară mai luminoşi: „Conturul de culoare albastru foarte închis pe pleoapa superioară şi un creion alb pe pleoapa inferioară. Primul face ca albul ochiului să pară şi mai alb, iar creionul de culoare deschisă folosit pentru pleoapa inferioară amplifică acest efect“.

Alt truc se referă la gene. Pentru a face ochii să iasă în evidenţă, folosiţi un aparat pentru întors gene şi o mascara. Combinaţia va menţine genele întoarse pentru mai multă vreme, făcându-vă ochii să pară mai mari şi mai odihniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS