19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024

Scurte ştiri

Nuntă colectivă pentru poliţiştii chinezi

Ministerul pentru Siguranţă Publică din China a organizat o nuntă colectivă pentru 100 de cupluri de poliţişti, informează site-ul cyberpresse.ca. Toţi proaspeţii însurăţei sunt angajaţi ai poliţiei din China, iar cuplurile s-au format chiar la locul de muncă, „protagoniştii“ cunoscându-se şi îndrăgostindu-se la serviciu. „Căsătoria este cel mai fericit moment din viaţa unui om. În numele ministerului, vă urez tuturor casă de piatră“, a spus ministrul pentru Siguranţă Publică, Meng Jianzhu, la sfârşitul ceremoniei colective pe care a oficiat-o la Bejing. Unul dintre miri, Cui Wei, un poliţist care a fost grav rănit în timpul unei intervenţii la care a participat luna trecută, a participat la festivitate într-un cărucior cu rotile şi a mărturisit emoţionat: „Eu şi soţia mea suntem dintr-o provincie îndepărtată şi nu am visat niciodată să avem parte de o zi atât de specială“.

Craniu vândut la târg

Printre mii de cărţi la mâna a doua, aparate de radio stricate, haine, jucării şi alte obiecte vechi oferite la un târg de vechituri din Belgrad, un comerciant a pus la vânzare nici mai mult nici mai puţin decât un craniu uman, pentru care a cerut suma de 100 de euro. După cum informează site-ul cyberpresse.ca, vânzătorul, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, a declarat că a găsit craniul într-un dulap pe care l-a primit cadou. Această ofertă neaşteptată a atras nenumăraţi curioşi, dar nici unul nu s-a hotărât să facă o astfel de achiziţie. „De zece zile încerc să îl vând, dar oamenii doar întreabă cât costă“, s-a plâns comerciantul, care susţine că respectivul craniu provine de la departamentul de medicină legală din cadrul Facultăţii de Medicină din Belgrad. Analizând fotografia craniului, medicul legist Suzana Matejic a precizat că acesta este probabil mai vechi de 50 de ani, iar inciziile descoperite pe craniu demonstrează că într-adevăr acesta a fost analizat de experţi în medicină legală. Potrivit Suzanei Matejic, un test ADN ar putea permite reconstituirea chipului şi stabilirea identităţii persoanei căreia i-a aparţinut craniul.

 

Prăjitor de pâine transparent

În curând, pâinea prăjită arsă va fi doar o amintire, datorită primului prăjitor de pâine transparent creat vreodată. După cum informează site-ul ananova.com, compania Inventables a prezentat publicului noul concept de prăjitor de pâine din sticlă, o idee ce are la bază o tehnologie care încălzeşte sticla suficient de mult încât să permită prăjirea pâinii. Astfel, utilizatorul are posibilitatea de a „monitoriza“ procesul de prăjire şi de a-l opri atunci când consideră că este momentul potrivit. Cu toate acestea, proiectul revoluţionarului prăjitor de pâine include şi un cronometru, care le va fi de folos celor care sunt prea ocupaţi pentru a sta cu ochii pe felia de pâine. Potrivit companiei care l-a creat, singurul dezavantaj al produsului este faptul că nu poate prăji decât câte o felie de pâine, nu două, aşa cum se întâmplă în cazul prăjitoarelor de pâine obişnuite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS