19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024

Scurte ştiri

Locuitorii din Oklahoma City,
puşi la slăbit

Primarul oraşului american Oklahoma City a decis să îşi pună la slăbit toţi concetăţenii, invitându-i să renunţe la carnea friptă şi cartofii prăjiţi. După cum informează Reuters.it, edilul-şef le-a cerut locuitorilor din una dintre cele mai „grase“ metropole din America să renunţe şi la cârnaţi, torturile cu nuci şi toate celelalte delicatese bogate în calorii. Primarul Mick Cornett le-a fixat concetăţenilor săi drept obiectiv pentru 2008 să „uşureze“ oraşul cu aproximativ 450.000 de kilograme. El s-a implicat foarte mult în acest proiect, slăbind în ultimele luni de la 97 de kilograme la 82. „Este mai simplu să câştigi o provocare dacă ai pe cineva alături“, consideră Cornett. Cetăţenii care doresc să dea curs invitaţiei adresate de primar pot accesa site-ul www.thiscityisgoingonadiet.com, unde trebuie să îşi înregistreze indexul de masă corporală şi să descrie pas cu pas evoluţia dietei. De asemenea, pe acest site pot găsi adrese utile ale cluburilor de fitness din oraş şi diverse reţete de mâncăruri sărace în calorii. Deşi site-ul a fost inaugurat joia trecută, există deja 2.600 de utilizatori. Printre obiectivele lui Cornett se numără şi acela de a-şi determina concetăţenii să facă mai mult sport, în acest scop mărind numărul de piste pentru bicilişti şi îmbunătăţind zonele pietonale.

Parfum împotriva depresiei

Atunci când trec printr-o perioadă mai dificilă, când moralul lor este la pământ, doamnele au tendinţa să îşi dea cu mai mult parfum decât de obicei. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de experţii de la Universitatea din Tel Aviv. „Cercetările noastre au scos la iveală faptul că femeile deprimate îşi pierd din simţul olfactiv, lipsă pe care încearcă să o compenseze cu mai multă apă de toaletă. După părerea noastră, cauzele depresiei trebuie căutate în rădăcinile bilologice şi de vină este şi sistemul imunitar“, cred specialiştii. De altfel, aromele sunt de mare ajutor pentru persoanele cu probleme sufleteşti. „Oamenii deprimaţi răspund foarte bine la aromoterapie. Anumite mirosuri îi ajută să treacă peste deficienţele lor biologice. Însă, aromoterapia este mai complexă. Egiptenii au demonstrat că această terapie prin mirosuri vindecă şi boli organice“, a spus profesorul Shoenfel, coordonatorul studiului. În opinia oamenilor de ştiinţă, mirosul are un impact extraordinar asupra stării de spirit a omului, dar şi asupra memoriei.

Maraton de săruturi în semn
de protest

Mii de adolescenţi sud-africani vor participa la un maraton de săruturi pentru a protesta împotriva unui nou proiect de lege prin care se interzice orice activitate sexuală pentru tinerii sub 16 ani. Această interdicţie se referă inclusiv la săruturi şi mângâieri. Potrivit cotidianului Star, sunt prevăzute „kissathon“ – maratoane de săruturi în diferite oraşe, printre care Joahnnesburg, Cape Town şi Pretoria. Prin această lege, autorităţile încearcă să contracareze numărul mare de violuri, peste 50.000 pe an, care au loc în Africa de Sud. Articolele care se referă la minori au provocat un val de proteste din partea tinerilor.

Naomi Watts – o mămică împlinită

Multe vedete se tem că venirea pe lume a unui copil le-ar putea afecta cariera, dar cunoscuta actriţă Naomi Watts nu este de aceeaşi părere. Deşi se bucură de mult succes în viaţa profesională, Naomi Watts a ţinut să precizeze că fiul său, Alexander, născut în iulie anul trecut, nu i-a îngreunat cu nimic cariera de actriţă. Vedeta a mărturisit că doreşte ca fiul ei să aibă parte de o educaţie aleasă şi că nu va refuza rolurile provocatoare care i-ar fi oferite. „Nu am să mă transform într-o femeie de casă şi nici nu voi juca doar în filme în care să am rolul de mamă. Am să mă dedic în continuare actoriei şi sper ca băiatul meu, când va creşte, să-mi înţeleagă alegerea“, a subliniat actriţa.

Reese Witherspoon refuză
scenele sexy

Câştigătoarea premiului Oscar, Reese Witherspoon, are mari probleme pe platourile de filmare a comediei romantice „Four Christmases“ din cauza refuzului categoric de a apărea într-o scenă de sex alături de Vince Vaughn. Din acest motiv, cei doi sunt într-un continuu conflict pe platourile de filmare. „Reese are o problemă cu scenariul acestei scene. Aceasta trebuie să fie amuzantă, o hârjoneală în genul filmului «American Pie», dar Reese e atât de pudică încât crede că e prea exagerată“, a povestit o sursă din cadrul echipei de producţie.

Gareth Gates, la altar

Cântăreţul britanic Gareth Gates se pregăteşte de nuntă. După o relaţie de cinci ani cu dansatoarea Suzanne Mole, starul britanic a decis să facă în sfârşit pasul decisiv. „După un Crăciun fantastic, am cerut-o pe Suzanne în căsătorie în Ajunul Anului Nou şi a spus «da». Amândoi suntem foarte emoţionaţi şi abia aşteptăm să ne facem planurile de nuntă şi de viaţă împreună“, a povestit Gates. Cei doi amorezi s-au cunoscut în 2002, la scurt timp după ce starul a pus capăt unei relaţii cu topmodelul britanic Jordan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS