16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎnfrumuseţarea buricului

Înfrumuseţarea buricului

Seara, ziua, la locul de muncă, la shopping, în baruri, pe plajă, vara, toamna sau iarna, buricul rămâne un detaliu sexy al corpului feminin.

Lăsarea buricului la vedere a devenit mai mult decât o modă, iar doamnele care decid să intervină asupra acestei părţi a corpului pentru a-i da o notă şi mai provocatoare nu sunt puţine. Fie că este vorba despre un piercing, fie despre un tatuaj care se întrezăreşte timid deasupra centurii, fie că este vorba despre bijuterii încrustate cu cristale Swarovski care se aplică pe piele, important este ca această zonă a trupului să fie la vedere. Aşadar, adio, pudoare şi timiditate. Potrivit reprezentanţilor sexului tare şi, mai ales, specialiştilor, sex-appeal-ul unei femei se măsoară şi ţinând cont de buricul acesteia.
Lăsarea buricului la vedere nu este o caracteristică exclusiv a perioadei în care trăim, ci datează din cele mai vechi timpuri. Ar fi cazul să ne gândim la dansurile din buric care îşi au originile în cultura Egiptului antic sau a Palestinei. În mai multe zone ale Persiei, spre exemplu, dansul din buric era o practică a femeilor singure. De asemenea, unduindu-se pe ritmuri de muzică, balerinele le arătau altor femei cum să se comporte în momentul naşterii. În Grecia şi Turcia, dansul din buric era un mod pentru a menţine viu apetitul sexual al partenerului de sex masculin, iar în Orientul Mijlociu, acesta a reprezentat din toate timpurile o practică sacră a prostituatelor în faţa templelor şi sanctuarelor. În epoca noastră, până aproape de anii ’60, nu se putea accepta ca o femeie să-şi lase la vedere buricul, acesta fiind un grav atentat la pudoare. Buricul a fost „descoperit“ oficial pe 3 iunie 1946, atunci când Louis Réard, un stilist francez născut la Lille în 1896, a prezentat în colecţia sa de baie, la piscina Molitor din Paris, costumul de baie din două bucăţi (Bikini).

Vedete cu buricul la vedere

Cinematografia a adus în repetate rânduri „omagii“ buricului. Cine nu-şi aminteşte de Rita Hayworth, care în filmul „Gilda“ apare cântând într-un top şi o fustă albă, înnebunindu-i pe bărbaţii vremii respective? Actriţa italiană Gina Lollobrigida a făcut „marele pas“ şi şi-a arătat buricul în 1959, când s-a lăsat fotografiată într-o piscină din Roma. Se spune că, tocmai graţie acestei fotografii, Gina a fost chemată în America de producătorul Hughes pentru semnarea unui contract.
În zilele noastre, nu puţine sunt vedetele care îşi lasă buricul la vedere. Topmodelul Naomi Campbell, actriţa Cameron Diaz, cântăreţele Shakira, Jennifer Lopez şi Christina Aguilera sunt doar câteva dintre numele celebre ce obişnuiesc să includă în propria garderobă haine ce lasă posibilitatea de a le fi admirat buricul.

Pensulă specială pentru curăţare

Numeroşi experţi, oameni de ştiinţă şi specialişti în frumuseţe s-au mobilizat pentru a scoate la lumină diverse produse şi materiale care pot servi înfrumuseţării şi îngrijirii buricului. Cotidienele şi publicaţiile cele mai de seamă din lume au dedicat acestei părţi a corpului pagini întregi, iar, mai nou, internetul reprezintă o sursă bună pentru doamnele care doresc să acorde o atenţie deosebită buricului.
Recent a fost scoasă la vânzare pe internet o pensulă specială pentru curăţarea buricului. Pensula, elegantă şi rafinată, costă opt euro şi pentru moment poate fi comandată doar on line. Ea este o adevărată bijuterie care ne face pe toţi să ne gândim cum de am putut trăi fără aceasta până acum.

Roll-on pentru buric

În plus, pe site-ul american Kiss and Makeup pot fi găsite o serie de produse specifice pentru buric, printre care parfumuri extrem de sofisticate considerate a fi de „ultimă generaţie pentru zonele erogene feminine“. Este vorba despre deodorante roll-on care dau buricului strălucire şi îl învăluie într-un parfum seducător. Roll-on-ul pentru buric costă 25 de dolari şi este unul dintre produsele preferate de cântăreaţa Jessica Simpson.
Dacă nici după ce este curăţat ca la carte cu pensula specială, după ce l-aţi lustruit şi parfumat, buricul dumneavoastră nu vă convinge că este momentul să-l arătaţi şi altora, nu vă rămâne decât să recurgeţi la chirurgia estetică. Experţii în chirurgia plastică oferă clientelor posibilitatea de a-şi face o serie de microintervenţii pentru a da o formă mai frumoasă buricului. Pentru astfel de intervenţii este necesară doar o anestezie locală, timpul ei este de aproximativ 20 de minute, iar tehnicile folosite sunt în funcţie de tipul de corecţie dorit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS