22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMasajul face minuni

Masajul face minuni

Masajul are puteri miraculoase. Nu face excepţie de la regulă nici tenul, care îşi capătă în acest fel tinereţea şi prospeţimea.

Fiecare doamnă sau domnişoară îşi doreşte un ten luminos, sănătos şi tânăr. Din acest motiv, reprezentantele sexului frumos folosesc tot felul de produse,  care de cele mai multe ori nu au efectul dorit. Soluţia căutată de ele stă însă în masajul facial. „O şedinţă săptămânală ajută la activarea circulaţiei sanguine, hidratează tenul, îl relaxează, îi conferă un aspect sănătos, previne apariţia ridurilor, întinerindu-l“,  a precizat Monica Bălan, cosmeticiană.

Efectele uimitoare din cabinetele de cosmetică

Cel mai eficient masaj este cel făcut în cadrul cabinetelor de cosmetică, de profesionişti, deoarece, ca în fiecare domeniu, există câteva reguli care ar trebui respectate cu stricteţe. „Masajul nu trebuie niciodată făcut pe pielea uscată, ci numai după ce l-aţi curăţat cu produse de demachiat specifice tipului dumneavoastră de ten şi aţi aplicat o cremă, de obicei grasă, prin mişcări delicate care să cuprindă fruntea, obrajii, bărbia şi gâtul“, a completat cosmeticiana.
Tipul de ten este deosebit de important, căci în funcţie de el se stabileşte şi crema ce trebuie folosită. Dacă pentru tenul uscat crema trebuie să fie puternic hidratantă, pentru cel gras se recomandă masajul cu ulei de măsline, amestecat cu suc de lămâie. De asemenea, tot în cazul acestui din urmă tip de ten, numărul şedinţelor de masaj ar trebui să fie mai mic decât în cazul celorlalte tipuri, căci „prin masaj se secretă mai mult sebum“, afirmă specialiştii în domeniu. De asemenea, trebuie avut grijă ca pielea să nu fie agresată, mişcările trebuind executate cu delicateţe. Degetele trebuie mişcate uşor, dar ferm. „20 de minute de relaxare în acest mod pot face minuni“, afirmă specialiştii, căci efectele produse de masaj sunt diverse: curăţă, stimulează circulaţia sanguină şi îndepărtează celulele moarte ori stopează formarea ridurilor, le pot reduce pe cele deja existente şi pot menţine elasticitatea pielii. În plus, dacă masajul este făcut cu regularitate, pielea va deveni catifelată şi luminoasă. Chiar dacă ideal ar fi ca masajul să fie efectuat în cabinetele de cosmetică, el poate fi încercat şi acasă, în intimitate. Trebuie respectate însă câteva tehnici. Masajul frunţii trebuie făcut de la mijloc spre sprâncene, bineînţeles cu mişcări circulare, ajutând în acest fel la prevenirea apariţiei ridurilor. La final, nu uitaţi să apăsaţi uşor punctele de presiune de la nivelul tâmplelor, timp de trei secunde. Masaţi-vă şi nasul, căci numai astfel se previne apariţia coşurilor şi a punctelor negre, în vreme ce masajul buzelor vă scapă de colţurile lăsate. Pe de altă parte, masajul obrajilor acţionează asupra muşchilor faciali care tind „să se lase“, iar cel al ochilor ajută la prevenirea ridurilor fine din această zonă.

Sfaturi la îndemâna oricui

Specialiştii vă recomandă, de asemenea, să nu uitaţi de masaj nici măcar atunci când vă curăţaţi tenul. Masaţi-vă cu tamponul de vată în direcţia superioară a feţei. Dacă aveţi tenul gras, prindeţi între degetul mare şi cel arătător, printr-o mişcare de ciupire, porţiuni mai groase ale pielii feţei şi faceţi o mişcare de rotire. Pentru pielea uscată folosiţi degetul arătător şi pe cel mijlociu de la ambele mâini, atingeţi uşor pielea gâtului şi a feţei, mişcând mâna ca o mângâiere, în vreme ce pentru pielea subţire şi palidă atingeţi uşor cu vârfurile degetelor obrajii, zona din jurul ochilor şi fruntea, alternându-le, ca şi cum aţi cânta la pian. Efectele, garantează specialiştii, sunt uimitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS