11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024

Scurte stiri

Protest impotriva anului 2007


„Anul 2007 nu trebuie sa vina“ – acesta a fost sloganul celor aproape 600 de manifestanti care au protestat duminica seara in Franta impotriva anului 2007. Dupa cum informeaza site-ul tv5.fr, adapostindu-se de ploaia torentiala si de rafalele de vânt intr-o piata acoperita din centrul orasului Nantes, organizatorii acestei adunari au decretat: pentru ei, chiar si vremea este impotriva anului 2007. Nimeni nu a fost incurajat sa paraseasca zona de protest, pentru ca „fiecare voce este importanta pentru a impiedica venirea anului 2007“, dupa cum au spus organizatorii. In multime s-a remarcat un grup de cinci persoane imbracate in saci de gunoi portocalii, care au venit tocmai din Belgia pentru demonstratia anti-2007, dar si câtiva manifestanti veniti din Elvetia pentru a sustine adunarea organizata de Fonacon (Comitetul National al Frontului Impotriva Noului An). Duminica, militantii impotriva anului 2007 condusi de liderul manifestarii, „Callix“, au protestat zgomotos impotriva „sosirii scandaloase a anului 2007“.


SMS-ul – aliatul mincinosilor


Tehnica moderna pare a fi principala vinovata de faptul ca in ultima perioada oamenii tind din ce in ce mai mult sa minta. Potrivit unui sondaj recent, dat publicitatii de cotidianul german Bild, 75 la suta dintre respondenti au declarat ca sms-urile si e-mail-urile ii ajuta sa minta cu mai multa usurinta. Doi din trei respondenti au recunoscut ca macar o data s-au folosit de e-mail pentru a-si anunta sefii ca sunt bolnavi. 40 la suta dintre persoanele intervievate au marturisit ca si-au mintit partenerul cel putin o data cu ajutorul sms-ului. Minciuna favorita printre doamne este cea legata de pretul unei rochii, in timp ce in cazul reprezentantilor sexului tare, sms-ul ii ajuta sa minta in legatura cu cantitatea de alcool consumata.


Scoala pe roti pentru chiulangii


O scoala pe roti va cutreiera strazile orasului Birmingham pe timpul noptii incercând sa-i aduca pe elevii chiulangii inapoi la scoala, informeaza site-ul thesun.co.uk. Autobuzul va fi echipat cu computere portabile si manuale, dar si cu CD-playere, pentru a-i tenta pe elevi sa urce la bord. Proiectul, botezat „Beyond Midnight“, va costa 80.000 de lire sterline in fiecare an, va fi organizat de voluntari si va „lucra“ pentru elevii cu vârste fragede, chiar si de 12 ani, care colinda pe strazi intre miezul noptii si ora 4.00 dimineata. Les Lawrence, membru al Consiliului orasului Birmighan, a declarat: „Sunt tineri care parca se trezesc la viata când vine miezul noptii. Acestia sunt asa-numitii copii-problema, care sunt intotdeauna in incurcatura. Asa ca in loc sa-i obligam sa mearga la scoala vom incerca sa-i invingem cumva cu propriile lor arme“. Conform declaratiilor oficialilor, cei care „lucreaza“ in autobuz le vor da elevilor sfaturi si indicatii referitoare la sanatate si cariera. In Birmingham exista insa si voci care se opun acestui proiect si care considera ca acesti bani sunt irositi in loc sa fie utilizati in folosul elevilor constiinciosi, care merg la scoala ziua, nu noaptea.


„Casablanca“ – filmul preferat al politicienilor britanici


„Casablanca“ este de departe pelicula preferata a politicienilor britanici. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, cel putin asa reise dintr-un sondaj realizat pe un esantion format din 175 de deputati. Romanticul film cu Humphrey Bogart si Ingrid Bergman in rolurile principale este urmat in clasament de „Razboiul stelelor“, „Some Like It Hot“ – cu Marilyn Monroe, Tony Curtis si Jack Lemmon, „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, „The Shawshank Redemption“ si „Citizen Kane“. In clasament mai figureaza „The Narrow Margin“, „Four Weddings and a Funeral“, „Goodfellas“ si „Life of Brian“.


Meryl Streep si Johnny Depp – cei mai buni actori din 2006


Ca la orice sfârsit de an, revistele s-au intrecut in fel de fel de sondaje pentru a stabili performerii anului 2006. Este si cazul revistei italiene Ciak, ai carei cititori au desemnat-o pe Meryl Streep drept cea mai buna actrita a anului 2006 pentru rolul elegantei Miranda Priestly din filmul „Diavolul se imbraca de la Prada“. Pentru al doilea an consecutiv, titlul de cel mai bun actor i-a revenit lui Johnny Depp, in timp ce premiul pentru regizorul anului i-a revenit lui Martin Scorsese. Cel mai bun film al anului a fost desemnat „Brokeback Mountain“, premiat si pentru cea mai buna scena de dragoste – sarutul dintre Jake Gillenhaal si Heath Ledger. La categoria cei mai prosti actori, premiile au fost adjudecate de Sharon Stone pentru „Basic Instinct 2“ si de Tom Cruise. Cel mai prost film al anului a fost desemnat „World Trade Center“ al lui Oliver Stone.


Renee Zellweger mai crede in dragoste


Renee Zellweger isi doreste din tot sufletul sa se recasatoreasca. Potrivit site-ului femalefirst.co.uk, actrita din pelicula „Miss Potter“, care a simtit gustul amar al unui divort si a trecut prin mai multe relatii nereusite, nu si-a pierdut increderea in adevarata dragoste si sper ca intr-o buna zi o va gasi. „Parintii mei au fost casatoriti timp de 45 de ani. In familia noastra toata lumea punea mare pret pe respect si iubire, asa ca eu cred cu convingere in dragostea adevarata si in faptul ca fiecare isi gaseste intr-o buna zi jumatatea“, a declarat actrita. Cu toate ca viseaza la ziua cea mare, fosta sotie a cântaretului country Kenny Chesney nu isi doreste o familie foarte numeroasa. „Nu ma numar printre acele persoane care isi intocmesc o lista cu lucrurile de care au nevoie pentru a se simti impliniti. Viata este frumoasa si trebuie traita la intensitate maxima“, a adaugat Zellweger.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS