16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinGeorge Clooney - simbolul virilitatii

George Clooney – simbolul virilitatii

In ciuda trecerii timpului, mitul „Barbatului Adevarat“, neaparat scris cu majuscula, rezista, neparând a fi afectat de schimbarile sociale si ale modei.


Cel putin asa rezulta dintr-un recent sondaj on line, in care domnii au fost invitati sa il aleaga „pe cel mai dintre cei mai“, pe acel simbol in viata al virilitatii, pe acel personaj pe care ei il considera ca ii reprezinta cel mai bine. Câstigatorul a fost George Clooney, care amesteca la perfectie frumusetea, talentul, inteligenta si succesul la femei. Sondajul, la care au participat peste un milion de utilizatori, a fost realizat de unul dintre cele mai accesate site-uri dedicate domnilor, Askmen.com. Rezultatul a fost un clasament cu 49 de locuri, in care pe lânga sex-simbolul Clooney, mai gasim oameni de afaceri, sportivi si personaje din show-bizz. Nu lipsesc din clasament nici oamenii politici, un exemplu fiind fostul premier italian Silvio Berlusconi, care ocupa locul 26, in opinia electorilor, el reprezentând simbolul puterii, ca om politic, patron media si un afacerist desavârsit. „Il Cavaliere“ este precedat in clasament de partenerul sau de afaceri si care intr-un anumit fel ii seamana: magnatul presei, Rupert Murdoch.


In ceea ce ii priveste pe politicieni, cea mai buna clasare ii apartine fostului presedinte american, Bill Clinton, care ocupa locul zece in topul general. Acesta, pe lânga faptul ca a fost un fost „locatar“ la Casa Alba, are mari sanse sa devina primul „first lady“ de sex masculin, având in vedere ca sotia sa, Hillary, este considerata de multi drept un posibil candidat la presedintita Statelor Unite.


Staruri pop si oameni de afaceri in clasamentul virilitatii


Insa sa revenim la clasamentul barbatilor invidiati de ceilalti reprezentanti ai sexului tare. Clooney este urmat in top de o stea a muzicii hip-hop. Numele sau este Jay-Z si este dovada via a actualei puteri afro-americane, cel putin pe scena muzicala. In plus, imaginea foarte virila si de obicei misogina a rapperului a reusit sa ii asigure acestuia admiratia publicului masculin. Ultima treapta pe podium este ocupata de miliardarul britanic Richard Branson, patron al companiei Virgin si mare pasionat al calatoriilor cu balonul. Britanicul este urmat de primul sportiv prezent in clasament, ciclistul american Lance Armstrong. In ciuda faptului ca in ultima perioada au existat ceva suspiciuni legate de doping, rutierul american a câstigat admiratia tuturor dupa ce a iesit biruitor in lupta cu o maladie teribila. Ii urmeaza in clasament Tom Ford, stilistul cu veleitati de om de afaceri, care in ultimii ani nu a facut nici o miscare gresita. Pe locul sase in clasament se afla super-producatorul hollywoodian Jerry Bruckheimer, urmat de alt actor frumos, talentat si inteligent, Johnny Depp. Clasamentul „magnificilor zece“ este completat in ordine de fostul capitan al nationalei de fotbal a Angliei, David Beckham, de liderul comunitatii cubaneze din Florida, Jorge Perez, si, cum deja am mentionat, Bill Clinton.


Puternicii lumii – printre marii absenti


In rest, pe locurile urmatoare, de la 11 la 49, merita sa ii mentionam pe campionul de golf Tiger Woods (numarul 13); actorii Denzel Washington (14), Jude Law (21) si Ben Affleck (42); vedetele pop Lenny Kravitz (18) si Justin Timberlake (28) si regizorii Quentin Tarantino (38) si Martin Scorsese (46). Si la final, trebuie remarcati si marii absenti ai acestui clasament.


De exemplu, surprinde absenta puternicilor planetei, de la presedintele american George W. Bush, premierul britanic Tony Blair si pâna la Vladimir Putin, dar si a unor vedete de calibru, incepând cu Tom Cruise, a carui imagine in ultima perioada a cunoscut o inrautatire.


Se remarca absenta din clasamentul virilitatii a unuia dintre cele mai longevive sex-simboluri din show-bizz, legendarul actor scotian Sean Connery. Insa este posibil ca pentru respondenti vremurile in care Connery facea furori in rolul agentului secret James Bond sa fie de mult trecute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS