18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte stiri

Campionatul mondial de alergat cu spatele


42 de concurenti din intreaga lume au participat in Elvetia la un concurs mai putin obisnuit. Dupa cum informeaza site-ul haisentito.it, este vorba despre Campionatul Mondial de retrorunning. Asa cum se poate intui, nu este vorba despre o cursa traditionala, ci despre una in care concurentii sunt obligati sa alerge cu spatele. Aceasta disciplina se pare ca are toate sansele de a deveni una dintre activitatile sportive ale viitorului, tinând cont de succesul de care s-a bucurat.


Alergatul cu spatele nu este deloc atât de usor cum am fi inclinati sa credem. Nu doar ca efortul este la fel de mare ca si in cazul unei curse traditionale, insa sportivul trebuie sa fie atent la mentinerea echilibrului, deoarece cazaturile atunci când se alearga cu spatele sunt foarte frecvente. 42 de concurenti au parcurs o distanta de 11 de kilometri, plecând de la o inaltime de 1.900 de metri si ajungând in câmpie.


Femeile se dezbraca pentru zei


Aproape 50 de femei din Nepal s-au dezbracat complet si au arat terenurile din vestul tarii, sperând ca in acest fel le vor face pe plac zeilor, iar acestia le vor darui ploaia.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, care citeaza o publicatie locala, evenimentul inedit a avut loc in doua sate din regiunea Kapilvastu, situata la 193 de kilometri de capitala Kathmandu. Femeile au luat aceasta decizie „disperata“ la sfârsitul saptamânii trecute, dupa ce rugaciunile si ceremoniile hinduse nu au reusit sa aduca ploaia atât de necesara recoltelor. „Aceasta este arma noastra. Am folosit-o si iata ca am reusit sa aducem ploaia“, a declarat una dintre localnice pentru publicatia Rajdhani.


Un restaurant hitlerist face furori in India


Un nou restaurant din India, numit dupa Adolf Hitler si promovat cu ajutorul imaginii fostului lider al Germaniei naziste, a provocat furie in rândul comunitatii evreiesti din aceasta tara.


Potrivit site-ului Reuters.com, localul „Crucea lui Hitler“, care a fost inaugurat saptamâna trecuta in Mumbai, a devenit deja unul dintre cele mai controversate subiecte ale publicatiilor indiene. Totul se datoreaza unei idei inedite a proprietarilor, care au ales acest nume doar pentru ca restaurantul lor sa poata iesi in evidenta dintre sutele de localuri din Mumbai.


„Am vrut sa fim diferiti. Acest nume cu siguranta se va intipari in mintea clientilor. Noi nu il promovam pe Hitler. Vrem doar sa le spunem oamenilor ca suntem diferiti, la fel cum a fost si el“, a declarat Punit Shablok, proprietarul restaurantului.


Ossama Ben Laden, nebun dupa Whitney Houston


Liderul organizatiei teroriste Al-Qaeda, Ossama Ben Laden, avea o pasiune deosebita pentru cântareata Whitney Houston, pe care voia sa o intâlneasca, sa o cucereasca si sa se casatoreasca cu ea, potrivit declaratiilor unei foste sclave sexuale a celui mai cautat om de pe planeta. Dupa cum informeaza site-ul libero.it, care citeaza declaratiile scriitoarei sudaneze Harpers Bazaar, fosta sclava sexuala a lui Ossama, acesta ar fi avut o adevarata obsesie pentru cântareata de culoare.


„Imi spunea ca Whitney este femeia cea mai frumoasa pe care a vazut-o. Imi spunea ca si-o doreste pentru el. Chiar daca in mod public spunea ca muzica nu este buna, zicea ca intr-o zi o sa se duca in America pentru a stabili o intâlnire cu Whitney“, a dezvaluit Bazaar.


Scarlett Johansson se teme de dentist


Actritei Scarlett Johansson nu-i place deloc sa se duca la dentist. Dupa cum informeaza site-ul corusnouvelles.com, Scarlett trebuie sa-si scoata o masea de minte, insa se teme de durerea pe care o presupune o astfel de interventie.


„Am auzit ca este foarte dureros. De fiecare data când un dentist imi spune ca trebuie sa-mi scot maseaua de minte, spun ca voi veni alta data“, a declarat actrita.


In prezent, Johansson, de 21 de ani, este in vacanta in Caraibe alaturi de mai multi prieteni. „Am muncit fara intrerupere si cred ca a venit momentul sa iau o vacanta“, a spus actrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS