11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Scurte stiri

Tap degradat pentru „insubordonare“


Mascota unui batalion britanic a fost degradata pentru „insubordonare“ la o parada.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, Billy, un tap de sase ani, era mascota Batalionului I, din cadrul Regimentului Regal Galez, de când avea numai sase luni. Prin eforturi sustinute, el reusise sa ajunga la gradul de caporal. Toate visele sale de inaintare in grad au fost spulberate dupa ce, in cadrul paradei dedicate zilei de nastere a reginei Elisabeta, Billy a iesit din formatie.


Un oficial britanic a precizat ca mascota are, in prezent, gradul de soldat, ca rezultat al comportamentului sau inadecvat.


„Militarul insarcinat sa aiba grija de tap abia a reusit sa-l tina in linie pentru câteva momente. Dar, pâna la urma, mascota nu a vrut sub nici o forma sa mentina linia“, a declarat capitanul Cristian Coates.


Fani si dupa moarte


Admiratorii fanatici ai base-ball-ului vor avea curând o modalitate inedita de a fi mai aproape de echipele favorite si in „lumea de apoi“.


Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, reprezentantii companiei „Eternal Image“ au semnat un acord cu conducerea Campionatului American de Base-ball care le permite sa reproduca numele si logo-urile tuturor celor 30 de echipe participante pe noua „colectie“ de sicrie si urne personalizate.


„Fanii implica base-ball-ul aproape in toate aspectele vietii lor. Este normal ca ei sa isi doreasca sa fie alaturi de echipele favorite si dupa moarte“, a declarat directorul executiv al companiei, Clint Mytych.


Utilizatorii de telefoane mobile – „tinte“ pentru fulgere


Medicii din Marea Britanie sfatuiesc utilizatorii de telefoane mobile sa nu le foloseasca in aer liber, in timpul furtunilor, pentru ca risca sa fie loviti de fulgere.


„Acest fenomen, desi foarte rar, reprezinta o problema in domeniul sanatatii publice. Oamenii trebuie informati despre riscurile la care se expun atunci când folosesc telefoanele mobile in timpul furtunilor“, a declarat Swinda Esprit, medic la Spitalul Northwick Park din Anglia.


Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, exemplul oferit de medicii britanici este cel al unei fetite de 15 ani care a fost fulgerata in timpul unei furtuni purternice, când se afla intr-un parc si vorbea la telefon. Adolescenta a supravietuit incidentului, dar in prezent se deplaseaza numai cu ajutorul unui scaun cu rotile.


Depeche Mode, socati de propria „Biblie“


Membrii legendarei trupe Depeche Mode au fost socati de darul inedit al unui fan, care a reusit sa creeze o „biblie“ a grupului.


Dupa cum informeaza site-ul Femalefirst.co.uk, Martin Gore a precizat, in cadrul unui interviu recent, ca darul respectiv este cel mai ciudat pe care trupa l-a primit vreodata.


„In perioada in care formatia avea patru membri, cu totii am primit câte o «Biblie» Depeche Mode. Aceasta avea patru evanghelii: a lui Dave (Gahan – n.r.), Andrew (Fletcher – n.r.), Alan (Wilder – n.r.) si evanghelia lui Martin. Cartile erau groase si aveau coperte metalice, iar in interior se gaseau numeroase fotografii din concerte“, a declarat Gore, pentru revista londoneza Time Out.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS