10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinRetete pentru un par de vis

Retete pentru un par de vis

Pe timpul verii, parul are nevoie de o ingrijire speciala. Dumneavoastra stiti ce trebuie sa faceti pentru a avea un par stralucitor si când termometrul trece de 30 de grade Celsius?


Expunerea la soare, apa marii, vântul afecteaza sanatatea si aspectul parului dumneavoastra. De aceea, o data cu sosirea sezonului estival podoaba capilara ar trebui sa se bucure de o atentie deosebita din partea dumneavoastra. Pe timpul verii este indicat sa folositi un sampon cu pH neutru. Nici balsamul nu este de neglijat, acesta trebuie aplicat dupa fiecare spalare indiferent de tipul de par. „Este bine ca la intervale regulate de timp parul sa se bucure de un tratament cu ulei de masline, dat fiind faptul ca expunerea la soare il poate deteriora. Inainte de spalare, pe firul de par se va aplica ulei de masline, insistându-se asupra vârfurilor. Pentru intensificarea efectului, dupa aplicarea mastii puteti sa va inveliti capul cu un prosop fierbinte“, a precizat Mioara Dumitru, stilist la salonul de infrumusetare Christine Valmy. De asemenea, in caz ca va incumetati sa mergeti la o plimbare când termometrul inregistreaza temperaturi ridicate, este recomandat sa va feriti podoaba capilara de razele soarelui. In aceste situatii, fie apelati la o palarie, fie va prindeti parul.


Aloe vera pentru un par sanatos


Stilista de la salonul Valmy cunoaste si câteva retete naturiste, pe care orice femeie si le poate prepara acasa. „Doamnelor sau domnisoarelor care au parul uscat le recomand infuzii cu musetel sau hamei“, a spus Mioara Dumitru. Pentru alta reteta destinata ingrijirii parului uscat aveti nevoie de nuci macinate. Peste o lingura cu nuci macinate se toarna o cana de apa fierbinte si se fierbe timp de sapte minute (este foarte important sa respectati timpul de fierbere!). Cu amestecul obtinut se maseaza pielea capului, zilnic, timp de doua saptamâni.


Solutii exista si pentru acelea dintre dumneavoastra care doresc un par stralucitor. Se fierb patru linguri cu ace de pin intr-un litru de apa timp de un sfert de ora, dupa care se strecoara. Solutia obtinuta se va folosi la limpezirea parului. „Daca un par este sanatos, automat acesta va capata si stralucire, de aceea va recomand si o masca al carei rol este de a hidrata si, implicit, de a reda stralucirea parului. Masati-va pielea capului cu aloe vera si lasati sa actioneze timp de o ora. Realizat in mod constant timp de o luna, acest tratament da rezultate remarcabile“, a mai spus Mioara Dumitru.


Stilista a atras atentia asupra faptului ca parul suvitat are nevoie de o ingrijire speciala. Pentru ca decolorarea afecteaza sanatatea firului de par, este imperios necesar ca o data ce ati optat pentru suvite sa va ingrijiti podoaba capilara cu atentie. „Parul decolorat are nevoie de tratamente profesionale sau masti naturiste, mai ales pe timpul verii“, a precizat Mioara Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS