14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Viktor Ianukovici a aprobat demisia Guvernului Ucrainei

Președintele Viktor Ianukovici a aprobat demisia Guvernului Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, a aprobat marţi demisia Guvernului condus de premierul Mikola Azarov, în contextul protestelor prooccidentale, relatează AFP, potrivit Mediafax.
Premierul ucrainean Mikola Azarov a anunţat că şi-a prezentat demisia, într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului, în momentul în care începea o şedinţă extraordinară a Parlamentului asupra crizei din ţară.
Guvernul actual va continua să funcţioneze până la formarea viitoarei echipe.
Demisia a intervenit după ce preşedintele Viktor Ianukovici a ajuns, luni seară, la un acord cu liderii opoziţiei prooccidentale.
Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-a intensificat de aproximativ două săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost abrogate marţi.
De asemenea, un moment de reculegere a fost păstrat în memoria persoanelor ucise în violenţe la Kiev. Este vorba despre trei morţi, potrivit unui bilanţ oficial, şase porivit opoziţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS