15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVenezuela: Demisie în bloc a miniştrilor

Venezuela: Demisie în bloc a miniştrilor

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a anunțat ieri pe contul său de Twitter că toți miniștrii și-au prezentat demisia, ‘pentru a facilita o reînnoire a guvernului’. Potrivit șefului statului, remanierea executivului ar fi motivată de „anul nou”, notează azi ziarul ABC, citat de Agerpres.

Adevărul este că această schimbare intervine într-un moment în care întreaga țară este profund mișcată de asasinarea actriței Monica Spear, fostă Miss Venezuela 2004, și a soțului ei, o crimă care a adus în atenție vertiginoasa creștere a criminalității, care plasează Venezuela pe locul patru în clasamentul țărilor cu cel mai mare număr de omucideri, după Honduras, Salvador și Haiti.

Țara se află totodată într-o îngrijorătoare criză economică și de aprovizionare, cu o inflație galopantă și o penurie a produselor de bază.

„Am primit scrisori de la toți miniștrii, care și-au pus la dispoziție postul pentru a facilita reînnoirea guvernului în acest nou an care începe’, scrie președintele pe contul său din rețeaua de socializare Twitter — @NicolasMaduro. Președintele le-a mulțumit tuturor membrilor cabinetului său pentru ‘efortul și loialitatea de care au dat dovadă în aceste vremuri ale Revoluției (Bolivariene)”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS