16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjI-a înfipt securea în cap

I-a înfipt securea în cap

O femeie, de 27 de ani, din comuna gorjeană Bâlteni, şi-a ucis tatăl cu o secure. Ei întreţineau de mai bine de 12 ani relaţii sexuale incestuoase, în urma cărora a rezultat un băieţel, internat în prezent la un centru pentru copii cu dizabilităţi.

 

GORJ. Sătenii din Peşteana, comuna gorjeană Bâlteni, au rămas îngroziţi când au aflat că Alina Speriuş, de 27 de ani, şi-a ucis cu sânge rece tatăl. De mai bine de 12 ani, bărbatul întreţinea relaţii sexuale cu fiica sa, cu care a avut şi un copil. Băieţelul, de zece ani, a fost încredinţat statului, aflându-se internat la un centru pentru copii cu dizabilităţi din localitatea Târgu Cărbuneşti.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, oribila crimă a avut loc sâmbătă după-amiază. Constantin Speriuş s-a internat la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Târgu Jiu vineri, 26 octombrie, iar sâmbătă după-amiază a fugit din unitatea medicală pentru a veni acasă. Ajuns la Peşteana, bărbatul a găsit-o pe fiica sa cu alt bărbat.

În acel moment, el s-a enervat şi între cei doi a izbucnit o ceartă. Concubinul femeii a plecat de frica bărbatului, cunoscut în sat ca alcoolic, lăsându-i pe cei doi singuri.

 

Ucis cu o secure

 

Alina Speriuş şi-a lovit tatăl în cap de trei ori cu o secure şi l-a lăsat în casă, într-o baltă de sânge. Şi-a petrecut noaptea la concubinul său, un tânăr din sat. Duminică dimineaţă, ea a mers la Postul de Poliţie Bâlteni şi le-a spus oamenilor legii că şi-a găsit tatăl decedat în casă.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă coordonată de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, formată din poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj şi un medic legist.

Din primele cercetări a rezultat faptul că femeia şi-a ucis cu sânge rece tatăl.

Adusă la Parchet, ea a recunoscut în cele din urmă că şi-a ucis tatăl. Acum riscă până la 25 de ani de închisoare pentru infracţiunea de omor calificat.

Instanţa Tribunalului Gorj a admis măsura arestării preventive pentru 29 de zile, propunere făcută de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Trupul neînsufleţit al tatălui criminalei, Constantin Speriuş, a fost autopsiat ieri pentru a se stabili cu exactitate cauza morţii.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS