16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjApă nepotabilă la Padeş

Apă nepotabilă la Padeş

GORJ. Inspectorii sanitari din cadrul Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) Gorj vor preleva probe de apă din zece fântâni publice din comuna Padeş. Mai mulţi localnici au trimis sesizări pe adresa ISS Gorj referitoare la faptul că apa nu este potabilă. Potrivit inspectorului-şef Nicolae Dineaţă, în această săptămână se vor face analize de laborator în vederea stabilirii calităţii apei respective. „În funcţie de rezultatul analizelor de laborator se vor impune măsuri urgente. Dacă se va dovedi că apa nu este potabilă, fântânile vor fi igienizate şi dezinfectate. Autorităţile locale din Padeş vor fi înştiinţate cu privire la situaţia fântânilor respective“, a spus Dineaţă.
Primarul localităţii Padeş, Haralambie Stoicănel, a declarat că în comună nu sunt probleme cu apa. Mai mult decât atât, pe masa lui nu a ajuns nici o sesizare. „Nu avem probleme cu apa. Nu am primit decât o singură sesizare cu privire la o fântână publică deteriorată şi care necesită reparaţii pentru a putea fi repusă în funcţiune“, a spus primarul.
În viitoarea sedinţă a Consiliului Local Padeş se va pune în discuţie un proiect de hotărâre prin care sunt alocate sume necesare pentru reabilitarea fântânii respective. „Nu a fost întreţinută şi s-a deteriorat. Însă, cu ajutorul muncitorilor şi al oamenilor din zonă o vom repune în funcţiune. Pe raza comunei avem foarte multe fântâni. Numai în Padeş avem cel puţin 20, cinci fiind în Apa Neagră“, a mai spus primarul.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS