16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAdolescenţi cercetaţi pentru furt

Adolescenţi cercetaţi pentru furt

Mai mulţi tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 19 ani sunt cercetaţi de poliţiştii gorjeni pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt.

GORJ. Trei tineri au fost reţinuţi săptămâna trecută de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Gorj, pentru mai multe infracţiuni săvârşite în municipiul Târgu Jiu. Aceştia au vârste cuprinse între 17 şi 19 ani şi, împreună cu alţi şase minori, sunt suspectaţi de săvârşirea mai multor furturi pe raza oraşului.
Din primele cercetări a rezultat că, în noaptea de 11 spre 12 iunie, hoţii au spart un centru-service din Târgu Jiu, de unde au furat 11 telefoane mobile.  Extinzând cercetările s-a mai stabilit că unii dintre ei sunt suspecţi şi în cazul privind furtul comis în noaptea de 28 spre 29 martie, la o sală de sport aparţinând unui colegiu din localitate, de unde au sustras mai multe articole sportive.
Poliţiştii au reuşit să recupereze 80% din prejudiciu. La sfârşitul săptămânii trecute, oamenii legii i-au reţinut pe trei dintre aceştia şi i-a prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunerea de arestare preventivă.

A furat bijuterii de 10.000 de lei

Furturile ale căror autori sunt tinerii au devenit din ce în ce mai frecvente. Poliţiştii din Mătăsari, judeţul Gorj, l-au reţinut pe Laurenţiu B.F., de 18 ani, care este suspectat de comiterea unui furt, al cărui prejudiciu a fost estimat la suma de 10.000 de lei. El este acuzat că a intrat în locuinţa unei familii din aceeaşi localitate, în lipsa proprietarilor, de unde a sustras mai multe bijuterii în valoare de circa 10.000 de lei. Din primele cercetări efectuate, s-a stabilit că tânărul a ajuns în casa respectivă la invitaţia unui nepot de-al proprietarului locuinţei. Profitând de neatenţia celui care l-a chemat în casă, el a pătruns în dormitor, de unde a sustras bijuteriile, respectiv mai multe lănţişoare din aur, coliere, brăţări şi inele. Bunurile sustrase au fost amanetate la două societăţi de profil. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectului şi recuperarea integrală a prejudiciului creat.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS