16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjS-a deschis sezonul de pescuit

S-a deschis sezonul de pescuit

Sezonul de pescuit a fost deschis oficial la sfârşitul săptămânii trecute. De acum încolo, pescarii se vor putea bucura în voie de pasiunea lor.

 Sezonul de pescuit a fost deschis prin anunţarea a două concursuri, în care se vor întrece amatorii şi sportivii. Prima competiţie se va desfăşura pe 16 iunie, ocazie cu care cel mai iscusit pescar, care va prinde cea mai mare cantitate de peşte, va fi premiat. Premiul, în valoare de 150 de lei, va fi oferit de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj şi va consta în articole de pescuit. „Primul concurs de pescuit, faza pe cluburi, se va desfăşura cel mai probabil la Turcineşti, urmând ca a doua competiţie, faza pe asociaţie, să aibă loc la Balta Moi, pe 23 iunie. Participanţii la prima competiţie nu trebuie să se înscrie la concurs, ci doar să se prezinte pe baltă în ziua respectivă şi, ca o condiţie, aceştia trebuie să aibă permisele vizate pe anul în curs“, a spus Nicolae Tonca, preşedintele AJVPS Gorj.

Foarte mulţi concurenţi pregătiţi de start

La primul concurs sunt aşteptaţi foarte mulţi competitori. Fiecare pescar va avea voie să participe cu o singură undiţă, iar cel care va prinde cea mai mare cantitate de peşte va fi câştigătorul concursului. Câştigătorul locului II va primi articole de pescuit în valoare de 100 de lei, iar cel de pe locul trei, în valoare de 50 de lei. În Gorj sunt foarte mulţi pescari amatori, iar primii cinci câştigători ai acestei competiţii vor putea participa la faza pe asociaţie. „Învingătorii concursului la faza pe asociaţie vor putea merge la competiţia zonală ce se va desfăşura la Severin. Acolo, au ocazia să concureze cu alţi pescari din mai multe zone“, a precizat Tonca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS