18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUn magnat de pe Wall Street s-a sinucis

Un magnat de pe Wall Street s-a sinucis

Robert W.Wilson s-a aruncat de la etajul 16, dintr-un apartament luxos din New York. Cu mai mult timp înainte începuse să-şi doneze toţi banii strânşi într-o viaţă de „jucător” cu fonduri de investiţii. 

Robert W. Wilson avea 87 de ani şi era o adevărată legendă pe Wall Street. Prietenul său, Stephen Viscusi, i-a explicat gestul ca pe o încheiere firească a unor suferinţe mai vechi: „mereu mi-a spus că nu vrea să sufere şi că atunci când se va întâmpla ceva va fi pregătit”. Wilson suferise un infarct în urmă cu câteva luni.

Însă, înainte să sinucidă, Wilson a avut un plan: să-şi doneze toată averea. Îi spusese prietenului său puţin înainte să se sinucidă că mai are 100 de milioane şi îşi va termina misiunea. Wilson nu are urmaşi.

Wilson a donat câte 100 de milioane de dolari Bisericii Catolice din New York, World Monuments Fund şi unor asociaţii de prezervare şi conservare a naturii. Wilson declara în urmă cu câţiva ani într-un interviu: „mi-am dat seama că se închid şcolile catolice peste tot în ţară şi Bill Gates probabil nu are suficienţi bani să le salveze”.



ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS